Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Γέφυρα Κερίτη: Μακρύς ο δρόμος της αποκατάστασης

Στα 8.000.000 ευρώ υπολογίζεται το κόστος αποκατάστασης της γέφυρας του ποταμού Κερίτη που κατέρρευσε μετά τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2019.
Αυτό προβλέπει το Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης που εγκρίθηκε πριν μερικές ημέρες από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης.
Την Προγραμματική σύμβαση θα κληθούν να υπογράψουν τα υπουργεία Πολιτισμού, Υποδομών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων (που έχει εντάξει το έργο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με προϋπολογισμό 8.000.000 ευρώ), η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Πλατανιά, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Τεχνικό Επιμελητήριο τμ. Δυτ. Κρήτης.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα η υλοποίηση των αναγκαίων ερευνητικώ́ν προγραμμά́των, η σύνταξη των μελετώ́ν και των τευχώ́ν δημοπράτησης, η έ́γκρισή́ τους και η Διακήρυξη του Διαγωνισμού εντό́ς 12 μηνώ́ν από την υπογραφή́ της προγραμματικής σύμβασης, η εγκατά́σταση του αναδόχου του Έ́ργου θα γίνουν το αργότερο εντός 18 μηνώ́ν από́ την υπογραφή και η υλοποίηση του έργου εντό́ς 24 μηνώ́ν από́ την εγκατάσταση του αναδόχου.

 

Στο 12ο επεισόδιο της σειράς “On/Off the record” μήνυμα ζωής στέλνει η Βούλα Θαμνοπούλου, μητέρα τριών παιδιών, η οποία ζει στα Χανιά και πριν δύο χρόνια ακριβώς έδωσε τον δικό της αγώνα με τον καρκίνο του μαστού όταν υπεβλήθη σε ολική μαστεκτομή. Σήμερα έχοντας περάσει από αυτήν την δύσκολη δοκιμασία, η Βούλα, τονίζει πως η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές και αφηγείται την δική της ιστορία , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού, μία ημέρα – σύμβολο για όσες/ους έδωσαν ή δίνουν με γενναιότητα την μάχη απέναντι στη νόσο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες