Μουσείο Τυπογραφείας

Γεύσεις Κρήτης: Το πιλάφι του “φτωχού” και ασκρολίμπους με κουκιά

Οι “Γεύσεις Κρήτης” ολοκλήρωσαν έναν χρόνο μ’ εβδομαδιαία επεισόδια μαγειρικής από νοικοκυρές και νοικοκύρηδες στα Χανιά και στα χωριά του Νομού μας που μαγείρεψαν για τη διαδικτυακή  τηλεόραση των “Χανιώτικων νέων”. Γεννέθλια, λοιπόν, μ’ αυτό το επεισόδιο, που, η νοικοκυρά Ελένη Σγουράκη από το Ξηροστέρνι του Αποκόρωνα, μαγειρεύει στο 5ο ΚΑΠΗ της παλιάς πόλης πιλάφι του “φτωχού” και ασκρολίμπους με κουκιά. Συνοδευτικά πιάτα των δύο απλών και νόστιμων φαγητών είναι μια πλούσια σαλάτα με διάφορα χόρτα και χόνδρο, ραπανάκια, ρέγκα και καλό κρασί. Η συνέχεια σήμερα στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της εφημερίδας.

1 σχολιο

  • [Τασσος Ξυπολιτάκης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Κ. Κάκανε
    Για μία ακόμα φορα τα θερμά μου συγχαρητήρια για το ποκίλο και πολύτιμο έργο που επιτελείτε. Σας παρακαλώ εάν είναι δυνατόν να υπάρξει αρχείο για τις παραδοσιακές συνταγές , είναι ένας θησασαυρός της κληρονομίας μας που δεν πρέπει να χαθεί
    Ο καλός σου φ΄’ιλος απο το Μοντρεαλ
    Τάσσος

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.