Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες στα Χανιά

Από σήμερα και έως την Πέμπτη θα είναι φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού και στην Κρήτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, ο οποίος μίλησε στα “Χ.ν.” για την πρόσκαιρη αλλαγή των καιρικών συνθηκών.

Τα φαινόμενα τα οποία θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη θα είναι ήπια και όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας «το κύριο αίτιο που προκαλεί αυτή την αλλαγή είναι το βόρειο ρεύμα το οποίο ενισχύεται στο Αιγαίο και θα ενισχυθεί και στο νησί μας, με τις μεγαλύτερές του εντάσεις να εμφανίζονται σήμερα. Το δεύτερο αίτιο είναι η αρκετά ψυχρή αέρια μάζα η οποία κατέρχεται και αυτή καταλαμβάνοντας το νησί μας
-την κατώτερη ατμόσφαιρα- και ο συνδυασμός αυτών των δύο έχει ως αποτέλεσμα να προκληθούν νεφώσεις και βροχοπτώσεις οι οποίες θα έχουν ήπια χαρακτηριστικά».

ΒΡΟΧΕΣ
Οσον αφορά στο που θα εκδηλωθούν οι βροχοπτώσεις, σύμφωνα με τον ο κ. Λέκκα σήμερα θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές του νησιού κυρίως στο βόρειο τμήμα – ενώ λίγο περισσότερο θα ευνοηθούν οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές όσον αφορά τα ύψη βροχής. Πιο σύντομου χαρακτήρα και πιο τοπικές θα είναι οι βροχές στην Ανατολική Κρήτη και στα νότια τμήματα του νησιού ενώ αναμένεται και ενίσχυση των βόρειων ανέμων (αναμένετε να φτάσουν τα 5-6 Μποφόρ και τοπικά έως τα 7 Μποφόρ). Όπως επεσήμανε ο κ. Λέκκας
«η θερμοκρασία υποχωρεί με την ελάχιστη τιμή να είναι 21-22 βαθμούς Κελσίου για τις παράκτιες περιοχές και τις αστικές ζώνες ενώ στην ενδοχώρα και ορεινά θα πέσει κάτω από τους 18 βαθμούς)»
Την Τετάρτη, το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας αναμένεται να έχει ηλιοφάνεια ενώ τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο τοπικά και παροδικού χαρακτήρα και ως επί το πλείστον θα εκδηλωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σχεδόν στα ίδια επίπεδα.
Την Πέμπτη όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας «επειδή ολοκληρώνεται ο κύκλος υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί μία αστάθεια τις μεσημβρινές ώρες. Κυρίως στα βόρεια υπάρχει πιθανότητα βροχών ενώ οι βοριάδες δεν ενισχύονται ιδιαίτερα. Από την Παρασκευή και μετά φαίνεται ότι βελτιώνεται ο καιρός αλλά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στα λογικά για την εποχή επίπεδα».

Περιορισμοί στη Σαμαριά
Εν τω μεταξύ, ενόψει των επικειμένων καιρικών φαινομένων ανακοινώθηκε ότι η είσοδος στο φαράγγι της Σαμαριάς  θα επιτρέπεται μέχρι τις 10:00 πμ για σήμερα Τρίτη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα