Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

“Φτερά” ασφαλείας για πτήσεις της Aegean

Μέσα από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πληρωμάτων της CAE

 

Τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας και τις υπηρεσίες που θα παρέχει το πρώτο Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα της κοινοπραξίας Aegean – CAE, που πρόκειται να δημιουργηθεί στην Αθήνα τους επόμενους μήνες, είχαν δημοσιογράφοι από ελληνικά Μ.Μ.Ε., μεταξύ των οποίων και τα “Χ.ν.”, οι οποίοι στις 9 Μαΐου επισκέφθηκαν -μετά από ευγενική πρόσκληση της Aegean- το Κέντρο Εκπαίδευσης Πληρωμάτων της CAE στη Μαδρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η AEGΕAN και η CAE ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους τον περασμένο Μάρτιο, γνωστοποιώντας ότι το το Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα θα έχει χωρητικότητα έως και 7 προσομοιωτών πλήρους πτήσης και εξοπλισμό εκπαίδευσης πληρώματος καμπίνας/εξειδικευμένες εγκαταστάσεις για τη διενέργεια ειδικών ασκήσεων εκπαίδευσης των πληρωμάτων καμπίνας, αποτελώντας μέρος της νέας Τεχνικής Βάσης της AEGEAN συνολικής έκτασης 85.000 m2 που θα δημιουργηθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών. Η επένδυση που εντάσσεται στο σχέδιο της AEGEAN για τη δημιουργία του πρώτου Σύγχρονου Οικοσυστήματος Υπηρεσιών Υποστήριξης για την αερομεταφορά στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 140 εκατ. ευρώ.
Στο νέο Κέντρο αναμένεται να εγκατασταθεί ο πρώτος προσομοιωτής τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ το εκπαιδευτικό έργο του AEGEAN CAE Flight Training Center θα ξεκινήσει έως το τέλος του 2023 και θα είναι ο πιο αναβαθμισμένος τεχνολογικά και σύγχρονος κόμβος αεροπορικής εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Στο ίδιο οικοσύστημα θα ενταχθεί και η ήδη υπάρχουσα Σχολή Εκπαίδευσης Μηχανικών της Olympic Air, με ισχυρή παράδοση λειτουργίας, αλλά και ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός πιλοτών της AEGEAN, που λειτουργεί ήδη.
Σημειώνεται ότι οι εργασίες αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων της νέας τεχνικής βάσης, βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να υποδεχτούν το ερχόμενο φθινόπωρο τον τεχνολογικό εξοπλισμό (προσομοιωτές) και τις λοιπές υποδομές που απαιτούνται.

ΑΘΗΝΑ ΟΠΩΣ ΜΑΔΡΙΤΗ

Με στόχο να μάθουν περισσότερα για το πώς θα μοιάζει και πώς θα λειτουργεί το μελλοντικό Εκπαιδευτικό Κέντρο AEGEAN CAE στην Αθήνα, εκπρόσωποι των ελληνικών ΜΜΕ που προσκλήθηκαν στην Ισπανία περιηγήθηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης CAE στη Μαδρίτη της Ισπανίας, μίλησαν με στελέχη της AEGEAN και της CAE και απέκτησαν μια πραγματική εμπειρία προσομοίωσης πτήσης “πιλοτάρωντας” έναν από τους προσομοιωτές του κέντρου, ενώ συμμετείχαν ενεργά και σε ασκήσεις εκπαίδευσης των πληρωμάτων καμπίνας.
Όπως ενημερώθηκαν από τους ανθρώπους της Κοινοπραξίας αρχικά στην Αθήνα θα τεθούν σε λειτουργία 4 προσομοιωτές πλήρους πτήσης (συμπεριλαμβανομένων δύο Airbus A320, ενός Boeing 737NG και ενός ATR 72-600) ωστόσο στην πλήρη του ανάπτυξη το Κέντρο θα μπορεί να λειτουργήσει έως και 7 προσομοιωτές πλήρους πτήσης καθώς και εξοπλισμό εκπαίδευσης του πληρώματος καμπίνας.

Ειδικότερα, στην πλήρη του ανάπτυξη, θα είναι σε θέση να εκπαιδεύει έως και 3.500 πιλότους (42.000 ώρες εκπαίδευσης πιλότων) και να υποστηρίξει τις ανάγκες εκπαίδευσης 10.500+ πληρωμάτων καμπίνας ετησίως.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το νέο κέντρο θα τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια με 35.000 m2 φωτοβολταϊκών πάνελ τα οποία είναι εγκατεστημένα στο «πράσινο» κέλυφος του κτηρίου, παράγοντας 3 MW ή 4,4 Gwh ετησίως, και θα βρίσκεται σε ένα από τα πιο βιώσιμα αεροδρόμια της Ευρώπης.
Το νέο κέντρο θα επιτρέψει στους πιλότους και τα πληρώματα καμπίνας της AEGEAN να εκπαιδεύονται στην Ελλάδα, ενώ σκοπό έχει να προσελκύσει και πιλότους καθώς και πληρώματα καμπίνας τρίτων εταιρειών.
Η επένδυση στην ωρίμανσή της, αναμένεται να δημιουργήσει έως 500 νέες άμεσες και συνολικά περισσότερες από 1.100 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης σε διάστημα 5 έως 7 ετών.
Παράλληλα, το νέο κέντρο θα επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο εκπαίδευσης της CAE και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργίας ενός αεροπορικού οικοσυστήματος για την αερομεταφορά στην Ελλάδα που δημιουργείται με πρωτοβουλία της AEGEAN.
Επίσης, ως το πρώτο κέντρο εκπαίδευσης της CAE στην Ελλάδα, το νέο κέντρο σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στο στόχο της εταιρείας να βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου οι πελάτες λειτουργούν τα αεροσκάφη τους. Βρίσκεται στο επίκεντρο της επένδυσης 140 εκατ. ευρώ της AEGEAN για την ενίσχυση της τοπικής αεροπορικής βιομηχανίας και την εδραίωση της εταιρείας και της Ελλάδας ως ένα αεροπορικό κόμβο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

 

Ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων με τη Ν.Δ. μιλά για
τη θητεία που ολοκλήρωσε και σχεδιάζει την επόμενη

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Όπως συχνά επαναλάμβαναν τα στελέχη της CAE κατά της διάρκεια της επίσκεψης των εκπροσώπων του Τύπου στις εγκαταστάσεις της, βασική μέριμνα της εκπαίδευσης που παρέχεται είναι να προσφερθούν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να εξασφαλιστεί η μέγιστη ασφάλεια στο αεροπορικό μεταφορικό έργο.
Το Κέντρο Εκπαίδευσης της CAE στη Μαδρίτη, βρίσκεται μόλις 10 λεπτά από το αεροδρόμιο Barajas της Μαδρίτης και εκπαιδεύει περισσότερους από 5.000 πιλότους και περισσότερα από 15.000 άτομα πληρώματος καμπίνας ετησίως.
Συνολικά, το CAE Madrid παρέχει περισσότερες από 50.000 ώρες εκπαίδευσης προσομοιωτών ετησίως φιλοξενώντας 11 προσομοιωτές πλήρους πτήσης για τους ακόλουθους τύπους αεροσκαφών: A320, A330, A340, A350, DASH8 Q-300, CRJ200/900/1000, ATR72-600 και B787.
Υπάρχουν 3 συσκευές APT για τα A320, A330 και A340, καθώς και μία IPT για τα αεροσκάφη CRJ200 και CRJ900, μία για DASH8 και μία για B787.
Όσον αφορά την εκπαίδευση του πληρώματος καμπίνας, υπάρχουν υποδομές τόσο για τον τύπο αεροσκάφους Α340 όσο και για το Α320, καθώς και, δύο χώροι κατάσβεσης φωτιάς και ένας καπνού.
Διατίθενται είκοσι αίθουσες διδασκαλίας, πλήρως εξοπλισμένες με ψηφιακούς πίνακες και προβολείς, καθώς και 22 αίθουσες ενημέρωσης για τους προσομοιωτές.
Το κέντρο της CAE στη Mαδρίτη στεγάζει ακόμα ένα εστιατόριο, ερμάρια και χώρους αποσκευών, δωρεάν χώρο στάθμευσης και αίθουσα προσευχής πολλαπλών θρησκειών που διατίθεται κατόπιν αιτήματος του πελάτη.

 

CAE: ένας εκπαιδευτικός κολοσσός

Η CAE είναι μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, στην αιχμή της ψηφιακής εποχής, παρέχοντας λύσεις – όπως επισημαίνουν τα στελέχη της – για έναν κόσμο πιο ασφαλή. Πρωτοπορεί επί 75 έτη στον κλάδο της, στους κλάδους της εκπαίδευσης και επιχειρησιακής υποστήριξης στην πολιτική αεροπορία, την άμυνα, την ασφάλεια και την υγειονομική περίθαλψη. Διαθέτει πελάτες σε όλο τον κόσμο που δραστηριοποιούνται σε σύνθετα, υψηλού κινδύνου και σε μεγάλο βαθμό ελεγχόμενα περιβάλλοντα, όπου τα επιτυχημένα αποτελέσματα είναι ζωτικής σημασίας. Διαθέτει περισσότερους από 13.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 200 τοποθεσίες και τοποθεσίες εκπαίδευσης σε περισσότερες από 40 χώρες. Η επιχειρηματική μονάδα Άμυνας και Ασφάλειας της CAE έχει μια σειρά από συμβάσεις στην Ελλάδα. Ωστόσο, το AEGEAN CAE Flight Training Center θα είναι το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο πολιτικής αεροπορίας της CAE στη χώρα.

Η σημασία της επένδυσης

Μέσα από τη δημιουργία του Εκπαιδευτικού Κέντρου AEGEAN CAE στην Αθήνα, η AEGEAN ενισχύει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα και τις τεχνικές δυνατότητές της, διευρύνοντας τις αναπτυξιακές της επιλογές και το γνωσιακό επίπεδο των ανθρώπων της. Η Ελλάδα τοποθετείται σταδιακά στον ευρωπαϊκό και διεθνή χάρτη ως εκκολαπτήριο στελεχών για την εταιρεία και τη χώρα, εκπαιδεύοντας του πιλότους και τους μηχανικούς του μέλλοντος, προσφέροντας απεριόριστες δυνατότητες και δημιουργεί μία νέα δυναμική προστιθεμένης αξίας, εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας στην AEGEAN, αλλά και ευρύτερα στον κλάδο. Παράλληλα έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα εκπαίδευσης των ανθρώπων της, εντάσσοντας πολύ νωρίς στην εκπαίδευση των πιλότων τη χρήση προσομοιωτών και βελτιστοποιεί την ποιότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της. Ωστόσο, η εκπαιδευτική δυναμικότητα του Κέντρου, επιτρέπει τη διεύρυνση των υπηρεσιών υποστήριξης που η AEGEAN θα μπορεί να προσφέρει σε τρίτες εταιρείες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 60% της δυναμικότητας του Κέντρου θα μπορεί να αξιοποιηθεί για την εκπαίδευση πτητικού δυναμικού τρίτων και το 40% από την AEGEAN.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα