Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Φόρουμ Πολιτιστικών Διαδρομών από αύριο στα Χανιά

» Εκθεση φωτογραφίας από σήμερα στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”

Ξεκινά αύριο το 11ο Ετήσιο Συμβουλευτικό Forum Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης το οποίο θα πλασιώνεται από έκθεση φωτογραφίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Θεάτρου “Μίκης Θεοδωράκης” από σήμερα έως τις 15 Οκτωβρίου.
Η έκθεση θα προβάλλει τόσο το σύνολο των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όσο και τις Πολιτιστικές Διαδρομές του Οργανισμού που διατρέχουν τη χώρα μας. Παράλληλα, μία θεματική ενότητα της Έκθεσης είναι αφιερωμένη στο σχετικό έργο του ΥΠ.ΠΟ.Α.: «Πολιτιστικές Διαδρομές σε Εμβληματικούς Αρχαιολογικούς Χώρους και Μνημεία», το οποίο είναι εμπνευσμένο από το μοντέλο Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Την έναρξη του Φόρουμ ανακοίνωσαν η Διευρυμένη Μερική Συμφωνία Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτιστικών Διαδρομών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, καθώς και την Πολιτιστική Διαδρομή “Δρόμος των Ιστορικών Καφέ”.
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το θέμα του φετινού Forum είναι: “Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης: Διαφύλαξη των Ευρωπαϊκών Αξιών, της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Διαλόγου”. Το Forum Χανίων 2022 θα προσφέρει την ευκαιρία να αναδειχθούν η μεθοδολογία και οι πρακτικές των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης και η αυξανόμενη σημασία τους για την προαγωγή της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και του διαπολιτισμικού διαλόγου, υπό το πρίσμα της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης. Τον ρόλο του Συντονιστή Φορέα των διοργανωτών έχει η Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης ΑΕ. Το Φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Το πρόγραμμα του Forum περιλαμβάνει πάνελ συζητήσεων, θεματικές και ειδικές ενότητες, καθώς και τελετή απονομής της πιστοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στις νέες Πολιτιστικές Διαδρομές του Προγράμματος.
Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για το αναλυτικό πρόγραμμα του Forum, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.coe.int/en/web/cultural-routes/2022-chania-forum.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα