Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Φόρμουλα E: Tο αγωνιστικό Gen3 θα είναι το πιο αποτελεσματικό στον κόσμο

Η πλήρως ηλεκτρική σειρά Φόρμουλα E έδωσε σήμερα (29/11) στο κοινό μία πρώτη γεύση από την προοπτική της να παρουσιάσει το πιο αποτελεσματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο στον κόσμο.

Το τρίτης γενιάς αυτοκίνητο (Gen3), που θα αγωνιστεί το 2023, παρουσιάστηκε στους κατασκευαστές, τις ομάδες, τους πιλότους και τους χορηγούς σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στη Βαλένθια,

«Το Gen3 είναι το πιο γρήγορο, ελαφρύ, ισχυρότερο και αποτελεσματικότερο αγωνιστικό μας αυτοκίνητο μέχρι σήμερα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Φόρμουλα E, Τζέιμι Ρέιλι, προσθέτοντας: «Μαζί με την FIA, κατασκευάσαμε το πιο αποτελεσματικό και βιώσιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων στον κόσμο».

Η Φόρμουλα E γνωστοποίησε ότι τουλάχιστον το 40% της ενέργειας που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα θα παράγεται από την τεχνολογία επαναφόρτισης κατά την πέδηση. Το αγωνιστικό Gen3 θα έχει μπροστινό και οπίσθιο κινητήρα, διπλασιάζοντας την τρέχουσα ικανότητα επαναφόρτισης.

Ένας ηλεκτροκινητήρας θα αποδίδει έως και 350 kw ισχύος (470 BHP) και θα προσφέρει στο αγωνιστικό, το οποίο είναι ελαφρύτερο και μικρότερο από το τρέχον που αγωνίζεται σε πίστες δρόμου, τελική ταχύτητα 320 χλμ/ώρα.

Το αυτοκίνητο θα είναι επίσης μηδενικού άνθρακα και θα λειτουργεί χωρίς πίσω υδραυλικά φρένα.

Τέλος, η Φόρμουλα E τόνισε ότι σχεδιάζει να ανακυκλώνει σπασμένα μέρη από ανθρακονήματα, ενώ τα ελαστικά θα περιέχουν 26% βιώσιμα υλικά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα