Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Φιλοξενία καθηγητών από τέσσερις χώρες στα Χανιά

Καθηγητές από τέσσερις χώρες (Ρουμανία, Πολωνία, Σλοβακία και Ουγγαρία) φιλοξενούνται αυτές τις μέρες από το Γενικό Λύκειο (Γ.Ε.Λ.) Αλικιανού στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+/KA2. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου, το Γενικό Λύκειο Αλικιανού Χανίων στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο Education, Profession and European Citizenship που υλοποιεί ως συντονιστής για τις σχολικές περιόδους 2016-2018, φιλοξενεί τους καθηγητές από τη Ρουμανία, Πολωνία, Σλοβακία και Ουγγαρία, από τις τις 24 έως σήμερα 27 Οκτωβρίου 2016.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων αυτών των σχολείων με σκοπό την προετοιμασία της συνέχειας του προγράμματος.

Στo πλαίσιo αυτής της συνάντησης οι φιλοξενούμενοι καθηγητές ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της περιοχής των Χανίων και γεύτηκαν τοπικά προϊόντα. Ταυτόχρονα προετοίμασαν την επίσκεψη ομάδας μαθητών στη Ρουμανία και στην Ουγγαρία τον Νοέμβριο και τον Μάρτιο αντίστοιχα. Συζήτησαν τις ομοιότητες και τις διαφορές των εκπαιδευτικών συστημάτων των χωρών τους, παρακολούθησαν μαθήματα χρήσης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση, παρέλαβαν από έναν μετεωρολογικό σταθμό και παρακολούθησαν μια δειγματική διδασκαλία.

Σύμφωνα με το ΓΕΛ Αλικιανού, «όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Ρουμανία».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα