Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Φιλότιμο ή “Βενιζέλεια” στο Ηράκλειο;

Χιλιοειπωμένα τα προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού στη χώρα μας. Αλλά -δυστυχώς- η επικαιρότητα και οι εξελίξεις δεν μας αφήνουν να ξεφύγουμε από τη μιζέρια που αντικρίζουμε γύρω μας.

Πριν λίγες ημέρες τα “Χ.Ν.” ανέδειξαν τον κίνδυνο αναβολής των Βενιζελείων Αγώνων Κολύμβησης. Ενα ιστορικό μίτινγκ, που έχει καθιερωθεί σαν ένα από τα σπουδαιότερα στη χώρα μας, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί φέτος γιατί δεν υπάρχουν χρήματα.

Και μην πάει ο νους σας στα εκατομμύρια που περιστρέφονται γύρω από το ποδόσφαιρο. Η όλη ιστορία αφορά γύρω στα 20.000 ευρώ, όπως διευκρίνιζε προ ημερών η πρόεδρος του Ν.Ο.Χ. Χαρούλα Πράπα – Μυλωνάκη στα “Χ.Ν.”.

Και φτάνουμε, λοιπόν, στην είδηση που μας έρχεται από το Ηράκλειο. Στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου έφτασε χθες πρόταση από την Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Υδατοσφαίρισης Κρήτης – Ρόδου (ΠΕΚΥΚΡ) να φιλοξενηθεί η διοργάνωση στο Ηράκλειο. Πρόταση που συζητιόταν χθες βράδυ στο Δ.Σ. με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.
Και τίθεται, λοιπόν, το κρίσιμο ερώτημα. Θα αφήσουμε τα Βενιζέλεια να γίνουν στο Ηράκλειο ή θα βρεθεί έστω και την ύστατη στιγμή λίγο… φιλότιμο, ώστε να μαζευτούν επιτέλους τα χρήματα για να λειτουργήσει η πισίνα στο κολυμβητήριο Χανίων;

Βλέπετε, η κολύμβηση δεν είναι ούτε “All Star Game”, ούτε “Superleague” για να γίνει παρέλαση… επισήμων από τις κερκίδες της διοργάνωσης. Μήπως, όμως, να ξεχάσουμε για λίγο τα φλας και τις χαιρετούρες και να θυμηθούμε το πραγματικό νόημα του αθλητισμού;

Και μήπως να αναστοχαστούμε για τον τρόπο με τον οποίο σιγά – σιγά πολλά χάνονται από τα Χανιά και… μετακομίζουν στην Ανατολική Κρήτη; Γιατί καλή η μουρμούρα για τον υπερσυγκεντρωτισμό του Ηρακλείου, αλλά να κάνουμε και εμείς μια αυτοκριτική και να δούμε τα χάλια μας.

2 Comments

  1. Και ο προεδρος του ΕΑΚ που υποστηριζει οτι τα Βενιζελεια στοιχίζουν 40.000 ευρω μας κοροϊδεύει;;;εχει κάποιο συμφέρον να μη γίνουν;ας είμαστε ρεαλιστές. 40000 ευρω για μια τριήμερη διοργάνωση;γιατι δεν τα λέτε αυτά στον κόσμο που πειναει και λαμβάνει μια ψεύτο συντάξεις; Και 3.000.000 ευρώ να υπήρχαν στον προυπολογισμο δεν θα έπρεπε να δοθούν τοσα χρήματα για μια τριήμερη διοργάνωση. Καλύτερα να γίνονταν βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις ώστε τέτοιες διοργανώσεις να στοιχίζουν λιγότερο.

  2. Σ.Σ.
    Επειδή ο κόσμος πεινάει και λαμβάνει ψευτοσυντάξεις, η λύση είναι να καταργηθούν τα Βενιζέλεια και να καταστραφεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες