Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Φεγγάρι στη ρόδα επεισόδιο 7 – Ψηφί[ζ]ω τα ποδήλατα – Ευχαριστήρια

Το φεγγάρι στη ρόδα επεισόδιο 7 πέρασε κι αυτό στην ιστορία. Τα ψηφιδωτά ποδήλατα βρέθηκαν σαν ψηφί[ζ]ω τα ποδήλατα… και οι παίκτες τα ψήφισαν.
800 ποδηλάτες το τίμησαν, διασκέδασαν με πολύ κέφι και έδειξαν ότι το ποδήλατο είναι εδώ, υπάρχει, αλλά δεν βγαίνει εύκολα στους δρόμους. Πρέπει να του δοθεί ευκαιρία, όπως το παιχνίδι της πόλη μας, για να νιώσει ασφαλής ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους ποδηλάτες.
Δίνει το μήνυμα ότι η πόλη πρέπει επιτέλους να προχωρήσει λίγο παραπέρα, να ξεφύγει από τη μιζέρια της παλαιάς αντίληψης που κάνει έργα βιτρίνας μόνο για την πιστοποίηση ευσήμων των τοπικών υπευθύνων και εξυπηρετήσεων φίλων και κουμπάρων. Να γίνει μία «πόλη για ποδήλατο», που θα βοηθήσει τους κατοίκους της στην καθημερινότητά τους, αλλά και να συμβάλει σε όλη την οικονομία της.
Οι παίκτες έριξαν την ψήφο τους, 3 μέρες πριν την πραγματική ψήφο τους, για μία πόλη πιο ανθρώπινη. Ψήφισαν δηλαδή το αυτονόητο που κανείς δεν αποφασίζει να κάνει πράξη. Ελεύθεροι χώροι πράσινου, κυκλοφοριακή παιδεία, δίκτυο ποδηλατοδρόμων, κοινόχρηστα ποδήλατα, ελεύθερα πεζοδρόμια και ράμπες, έλεγχος στα τραπεζοκαθίσματα, ελεύθερος δημόσιος χώρος και βέβαια εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης.
Ολοι τα υπόσχονται προεκλογικά. Εχουμε στο αρχείο μας όλα τα “ΘΑ” των τελευταίων 3 δημοτικών εκλογών.  Εχουμε στο μυαλό μας όλα τα “ΘΑ” από τις προφορικές συναντήσεις με τα Δημοτικά Συμβούλια και τους εναλλασσόμενους δημάρχους.
Ξέρουμε τον χρόνο που χρειάζεται για την υλοποίηση, αλλά ακόμη και το μεγαλύτερο ταξίδι ξεκινά από το πρώτο βήμα. Εδώ ακόμη δεν έχει προγραμματιστεί το ταξίδι. Στην πραγματική κάλπη, ας τα σκεφτούμε όλα λίγο παραπάνω και ας πράξουμε εμείς τι πραγματικά θέλουμε. Στην πραγματική κάλπη όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη.
Οι “ΠοδηΛάτρεις” θα είναι δίπλα σε οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή που δεν υπόσχεται, αλλά υλοποιεί. Με τις ιδέες μας, τις προτάσεις μας και τις μελέτες μας. Αλλά θα είναι και πάντα απέναντι στην αδιαφορία και στα μεγάλα λόγια που ακούμε καθημερινά, όπως μέχρι τώρα.
Με τις δράσεις που δεν θα περνάν απαρατήρητες και μοναδικό σκοπό έχουν να αφυπνίσουν και να ταρακουνήσουν την τοπική κοινωνία, προσπαθώντας να περάσουν τον ιό της ποδηλατικής κουλτούρας, που μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να φέρει.
Το “φεγγάρι στη ρόδα” είναι η ετήσια απόδειξη ότι υπάρχουμε και υπάρχει κόσμος να μας ακολουθήσει μέσα από το πετάλι. Με διασκέδαση, με άθληση, με οικονομία και όλα τα υπόλοιπα που μας παρέχει το ποδήλατο.
Για άλλη μια χρονιά, διοργανώθηκε ένα ποδηλατικό παιχνίδι πόλης, μόνο με τη θέληση των “ΠοδηΛάτρεων”. Μέσα από τη συλλογικότητά μας, χωρίς καμία βοήθεια από χορηγούς και Πολιτεία, παρά μόνο την καλή διάθεσή μας και τη βοήθεια αρκετών ομάδων και επαγγελματιών της πόλης, που έχουν τη δική μας φιλοσοφία.
Το “φεγγάρι στη ρόδα” θα συνεχίσει να διοργανώνεται έτσι όπως έχουμε μάθει μόνο με όσους θέλουν απλά να προσφέρουν και καταλαβαίνουν ότι και αυτό προσφέρει σε όλους, πάντα ακολουθώντας το όραμα του εμπνευστή του, που θα είναι πάντα κοντά μας αυτή τη μέρα.
Δίνουμε το ραντεβού μας στην πανσέληνο του Μαΐου του 2015 με το 8ο επεισόδιο του φεγγαριού στη ρόδα. Θα είμαστε όλοι εκεί.

“ΠοδηΛάτρεις”


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα