Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Ευημερία και πτώχευση

Κύριε διευθυντά,
αλήθεια πότε σε μία οικογένεια υπάρχει ευημερία; Φυσικά όταν όλα τα άτομα που την απαρτίζουν, εργάζονται συνειδητά. Όταν δαπανούν λιγότερα από ό,τι παράγουν. Όταν υπάρχουν ομαλές συνθήκες. Όταν δεν ανακόπτεται η δραστηριότητα τους από δυσμενείς συνθήκες, όπως πόλεμος και λόγοι υγείας και επιδημίες. Το ίδιο ευημερεί και μία κοινότητα, ένας Δήμος, ένα κράτος. Τι συνέβη στην χώρα μας και ήρθε η πτώχευση; Αφού κανένας αρνητικός παράγοντας δεν υπήρξε, μετά την μεταπολίτευση και για δεκαετίες, η χώρα πορευόταν με ορατή ευημερία και ο λαός απολάμβανε ορατά από τα επιτεύγματα αυτών των ειρηνικών συνθηκών που επικρατούσαν. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια το αποκορύφωμα της ανάπτυξης, ο τουρισμός, που αποτελεί τον αιμοδότη της οικονομίας μας. Η μεγάλη μας βιομηχανία, όπως αποκαλείται. Πακτωλός χρημάτων σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Πως λοιπόν η ευημερία αμέσως μετατράπηκε σε πτώχευση. Χρειάστηκε να μας βάλουν οι εταίροι μας και το Δ.Ν.Τ. με την συνδρομή τους, στην εντατική, ουσιαστικά για να μη πεθάνουμε; Γιατί συνέβη αυτό; Αποτελεί αίνιγμα για κάθε πολίτη. Κανένας δεν προσπάθησε να το λύσει. Η εντατική μας έσωσε και από τον θάνατο και αναρρώσαμε. Υπάρχει όμως φόβος να ξαναμπούμε στην εντατική εξαιτίας του κορωνοϊού. Αφού με ομαλές συνθήκες πολλών ετών δεν αποφύγαμε την εντατική μπορεί τώρα με την πανδημία να την αποφύγουμε; Θα έπρεπε οι «πατέρες» του έθνους να είχαν αφιερώσει μία συνεδρίαση στην ολομέλεια της Βουλής χωρίς αντιπαραθέσεις και να είχαν αναδείξει τα αίτια που η χώρα είχε πτωχεύσει. Δεν είναι αργά μπορεί και τώρα να γίνει. Θα πρέπει να καταδικάσουν την άποψη του Πάγκαλου «όλοι μαζί τα φάγαμε». Γιατί διαφορετικά, θεωρείται ότι τίμιοι και άτιμοι, νοικοκοιρέοι και κλέφτες είναι το ίδιο υπεύθυνοι. Αν αναδειχθούν τα αίτια που προκάλεσαν την πτώχευση, τότε θα συμβάλουν στην πορεία της χώρας, να είμαστε προσεκτικοί να μην ξανασυμβούν. Δεν θα χρειαζόταν να πάμε στην καφετζού να μας λύσει το ΑΙΝΙΓΜΑ.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Δημήτρης Κωνσταντουδάκης
Συνταξιούχος Υγειονομ.

1 Comment

  1. Κύριε Κωνσταντουδάκη το θέμα της χρεοκοπίας της χώρας είναι πολύ σημαντικό αλλά δεν είναι ευχάριστο.θα θυμάστε τα εκατό περίπου συνταξιοδοτικά ταμεία και τις πολλές συντάξεις που ελάμβαναν πολλοί συνταξιούχοι.
    Θα θυμάστε τον Αλέκο Παπαδόπουλο να λέει ότι από τη μια είμαστε με απλωμένο χέρι για δανεικά και με το άλλο υψωμένο για επανάσταση.
    Θα θυμάστε τον Γιώργο Παπανδρέου να λέει ότι λεφτά υπάρχουν τη στιγμή που υπήρχαν μόνο δανεικά.
    Γιατί είχαμε πέσει τόσο εύκολα στην κατάρα των δανεικών;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες