Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Ευ ζην

Η επιστήμη στα ίχνη… της “αθανασίας”

Μας το σύστησε ο διευθυντής των “Χανιώτικων νέων” Παρασκευάς Περάκης, σεμνά.

«…Όψεις, λοιπόν, αυτού του σημαντικού επιστημονικού έργου, επιχειρούμε να καταγράψουμε σε αυτήν τη μηνιαία έκδοση που θα κυκλοφορεί δωρεάν με τα “Χανιώτικα νέα”. Ελπίζουμε να την αγκαλιάσετε το ίδιο ζεστά με την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας».

Το περιμέναμε. Είχε προανακοινωθεί… Το ‘χω στα χέρια μου. Ωραίο, ρεαλιστικό, «πλήρες»! Ένα περιοδικό που θα μείνει στον χώρο μας! Με τις 40 σελίδες του, σπαρταριστές, δωρεάν δοσμένες στον αναγνώστη! Με χαρτί κρουστό, ποιοτικό, ανθεκτικό και χρώματα! Ν’ αποδώσουν το κόκκινο της καρδιάς, το μπεζ των οστών, το ροζαλί του εγκεφάλου, που μετρά 1+1=2, δίνοντας την πρόσθεση γραπτή, με το… χεράκι του, σελίδα 11.

Συνεντεύξεις επιστημόνων άξιων, που παραχωρούν την ακριβή, τη χρήσιμη, τη ζωτικής σημασίας γνώση τους με σεβασμό, ενδιαφέρον, αγάπη για τον άνθρωπο, έτσι κι αλλιώς, αφού υπηρετούν την ανθρωπιστικότερη των επιστημών!! Απαντήσεις σε ερωτήματα αγωνιώδη για την καρδιά μας, την covid, την παγκόσμια αυτή ανησυχία που είναι εδώ, (ακόμη τουλάχιστον). Για τα οστά μας, το πού έχει φτάσει η επιστήμη στον καιρό μας με τις επεμβάσεις της, στη δυσλειτουργία τους, τόσο επώδυνη υπόθεση από μια ηλικία και άνω.

Εξειδικευμένες περιπτώσεις, θαυμαστές στην κυριολεξία για το μεγαλειώδες, μυστηριώδες και ιάσιμο, που αφορά τη ζωή μας και τη επιθυμητή ποιότητά της… Πολύ, πάρα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Το ‘χω ξαναπεί· μια προσφορά της εφημερίδας που δεν έχει προηγούμενο. Δίχως επιβάρυνση, μάλιστα.

Ο αναγνώστης μπορεί να ανατρέχει στο κάθε κεφάλαιο, την εισήγηση του επιστήμονα, αλλά και τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί του εξάλλου, για ό,τι τον αφορά και τον ενδιαφέρει ως πρόταση, ενημέρωση και εγκυρότητα με την ιστορικότητα προφανώς που την «ενισχύει»…

Ευχαριστούμε. Συγχαρητήρια για την ιδέα που φτάνει “υλοποιημένη” στα χέρια μας.

Μια κατακόκκινη καρδούλα, μια “καρδιοσκέπη” πάνω από το στηθοσκόπιο, ανάμεσα στο ευ και το ζην. Ή μήπως το στηθοσκόπιο μετρά τους παλμούς της; Ωραίο όπως και να ’χει.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα