Έξι άνθρωποι, μεταξύ τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε ισραηλινή επιδρομή, στόχος της οποίας ήταν να πλήξει σπίτι στο Ντέιρ ελ-Μπάλαχ της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
Μεταξύ των νεκρών είναι ένας 32χρονος άνδρας, τρία από τα παιδιά του και η γυναίκα του που ήταν έγκυος. Ένας ακόμη άνδρας –ο θείος των παιδιών– σκοτώθηκε στον βομβαρδισμό αυτό.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.