Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Μέσω της σύγχρονης αλλά και ασύγχρονης, εξ αποστάσεως εκπαιδευτικής τεχνολογίας (e-class και skype for business), το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), προσάρμοσε την εκπαιδευτική καθημερινότητά του, στις συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού.
Με εξ αποστάσεως διδασκαλία πραγματοποιούνται στο σύνολο των Τμημάτων, σχεδόν καθολικά τα μαθήματα των προγραμμάτων σπουδών, ακολουθώντας το ωρολόγιο πρόγραμμα που ίσχυε σε κάθε Τμήμα πριν τα έκτακτα μέτρα. Ειδικότερα, σε σύνολο 901 προπτυχιακών μαθημάτων, τα 747 διδάσκονται πλήρως με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τα 125 μερικώς, καθώς καλύπτουν εργαστηριακά γνωστικά αντικείμενα, ενώ 29 μαθήματα (κλινική και πρακτική άσκηση), δεν δύναται να προσφέρονται λόγω της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Εβδομαδιαία πραγματοποιούνται 120.000 διδακτικές ώρες, καλύπτοντας τις απαιτήσεις του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα των 37.000 χρηστών των υπηρεσιών του ΔΠΘ.
Σε σχετική ενημέρωση, η αντιπρύτανης Έρευνας και Δια βίου Εκπαίδευσης, καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου, σημειώνει ότι «η ανταπόκριση τόσο των φοιτητών, όσο και του διδακτικού προσωπικού είναι ενθουσιώδης, στοιχείο που ανοίγει νέες ατραπούς για το πανεπιστήμιό μας. Οι συνθήκες που βιώνουμε επιβάλλουν μια νέα εκπαιδευτική εμπειρία την οποία εξελίσσουμε και βελτιώνουμε κάθε μέρα που περνά. Στην κατεύθυνση αυτή, εξετάζουμε την άμεση ανάπτυξη εξειδικευμένης εκπαιδευτικής ψηφιακής υποδομής, με στόχο τη βέλτιστη κάλυψη των αναγκών μας. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή, είναι η πολύτιμη και εξειδικευμένη εμπειρία και γνώση της αρμόδιας διοικητικής δομής του πανεπιστημίου (Υπολογιστικό Κέντρο και Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης), οι απόψεις του διδακτικού προσωπικού αλλά και των φοιτητών μας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα