Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Ευρώπη σε κίνδυνο

Ολόκληρη πλέον η Ευρώπη βρίσκεται σε σύγχυση όχι μόνο εξαιτίας του προσφυγικού αλλά λόγω του ολοφάνερου ελλείμματος Δημοκρατίας που έχει κάνει εδώ και καιρό την εμφάνισή του στα κράτη – μέλη της.
Η Ευρώπη δεν είναι αυτή που οραματίστηκαν οι εμπνευστές της αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, και πολύ περισσότερο μετά το Millenium με τις προσθετικές ενταξιακές διαδικασίες και τη φιλόδοξη διεύρυνση του 2004, ούτε φυσικά ο τόπος όπου θα μπορούσε θεωρητικά να αναδειχθεί ένα καινούργιο δημοκρατικό καθεστώς. Δεν είναι εφικτό πια το όραμα του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ για μια ενωμένη δημοκρατική Ευρώπη ως ένα ενιαίο κράτος με πολίτες που υιοθετούν δημοκρατικές αξίες και ιδανικά, ο τόπος όπου θα μπορούσαν να γίνουν πράξη τα οράματα των εμπνευστών της.
Γυρίζει προκλητικά την πλάτη η Ευρώπη σε όλες τις διαπραττόμενες θηριωδίες και τραγωδίες, και για όλα αυτά ευθύνη μεγάλη έχουν και τα ΜΜΕ που κάνουν προσιτά στους πολίτες τα κάθε λογής εγκλήματα.
Βιομηχανία παραγωγής ακροδεξιών – μισαλλόδοξων τσιτάτων στο όνομα της διατήρησης ενός από χρόνια απολεσθέντος ευρωπαϊκού νοήματος είναι στο σύνολό τους τα ευρωπαϊκά κράτη. Το καμπανάκι έχει ήδη ηχήσει.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα