Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Ευρωπαϊκό “φρένο” στη συμφωνία για τα αεροδρόμια;

Ανατροπές και εξελίξεις στην ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης – Fraport αναμένεται να προκαλέσει η αποδοχή της προσφυγής που είχε καταθέσει η ΟΣΥΠΑ ενάντια στην εκχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων (μεταξύ αυτών και του “Δασκαλογιάννης”) .

Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.ν.” η Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απήντησε  ότι ξεκινά η προανάκριση για όλα αυτά που καταγγέλλει η ομοσπονδία και κοινοποιεί την απόφασή της σε τρεις αρμόδιες επιτροπές (Εσωτερικών Αγορών, Προστασίας Καταναλωτών, Οικονομικών)

Υπενθυμίζεται πως η ΟΣΥΠΑ είχε προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενάντια στη συμφωνία, καθώς οι ευρωπαϊκοί κανόνες απαγορεύουν την εκποίηση υποδομών που έχουν φτιαχτεί με κρατικές και κοινοτικές ενισχύσεις, όπως τα αεροδρόμια των Χανίων και της Θεσσαλονίκης.

H ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Με θετικό βλέμμα αντιμετωπίζει τις εξελίξεις η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης αναφέρει αναλυτικά:
Η Πρωτοβουλία μας, ανακοινώνει σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε αποδεκτή την προσφυγή που είχε καταθέσει η Ομοσπονδία εργαζομένων στη πολιτική αεροπορία κατά της Fraport !   Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν νέες συνθήκες και προφανώς νέα καθυστέρηση στην κατάληψη του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης από τους Γερμανούς ! Η αποδοχή της προσφυγής είναι μία έστω προσωρινή δικαίωση και του αγώνα της ΟΣΥΠΑ αλλά και της Πρωτοβουλίας μας.
Καλούμε τον εισαγγελέα Χανίων να αναλάβει πρωτοβουλία και να διερευνήσει την παράνομη είσοδο και εγκατάσταση της Fraport στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης» Ενημερώνουμε τους πολίτες των Χανίων ότι άνθρωποι της Fraport χθες αργά το βράδυ προς τα ξημερώματα κατέβασαν τις μαύρες κορδέλες τις οποίες η πρωτοβουλία μας είχε τοποθετήσει στη φωτογραφία του Δασκαλογιάννη,  ως μία συμβολική κίνηση εντός της κεντρικής αίθουσας του αεροδρομίου. Ενημερώνουμε τους ανθρώπους που κινούνται την νύχτα,  ότι η Πρωτοβουλία μας θα είναι σύντομα στο αεροδρόμιο αυτή τη φορά πιο δυναμικά…
Καλούμε για μία ακόμα φορά τους βουλευτές των Χανίων και την κυβέρνηση, με αφορμή την τέταρτη αναβολή, να κηρύξουν την Fraport έκπτωτη και να προχωρήσουν στη σύσταση ενός δημόσιου (κρατικού) Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Αερολιμένων με ορθολογικά και μη πελατειακά κριτήρια.
Καλούμε τους πολίτες των Χανίων σε συνεχή εγρήγορση ενόψει των νέων κινητοποιήσεων που ετοιμάζει η Πρωτοβουλία μας, ιδιαίτερα μετά τις νέες εξελίξεις».

1 Comment

  1. Τι να πω … Ακουω ολη αυτη την υποκριτικη ανοησια και εξανισταμαι διοτι αυτοι που κρυβονται απο πισω ιδεα δεν εχουν οχι απο επενδυσεις αλλα απο απλη αναγνωση και γραφη…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα