Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Ευρωεκλογές, αυτές οι άγνωστες!

ΑΝΕΚΑΘΕΝ στη χώρα μας, αφότου μπήκαμε στην Ε.Ε. (1981), οι ευρωεκλογές είχαν μεγαλύτερη σχέση με τα εσωτερικά προβλήματά μας και λιγότερο με το τι γίνεται στην… Ευρώπη!

ΚΑΝΕΙΣ και ποτέ δεν μας ενημερώνει γι’ αυτό που λέμε Ευρώπη και το τι συμβαίνει σήμερα σ’ αυτήν. Μιλάμε για ευρωεκλογές, αλλά θεωρούμε την Ευρώπη κάτι το απόμακρο, μια υπόθεση που αφορά τους Γαλλο-Γερμανο-Ιταλούς κ.λπ., όχι όμως τον μέσο Eλληνα ψηφοφόρο.

ΕΙΝΑΙ ένα από τα παράδοξα της ελληνικής πολιτικής: να έχουμε ευρωεκλογές και οι πολιτικοί να περιστρέφουν το ενδιαφέρον τους σε “αρχαία” σκάνδαλα, σε παλιές κρατικές ενισχύσεις κομμάτων, στη διαφθορά και τη διαπλοκή, στην επιδοματική πολιτική, στο Σκοπιανό, σε πρόσωπα υποψήφιους.

ΟΧΙ, δηλαδή, στην ουσία των ευρωεκλογών που είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τη μεγάλη οικογένεια -το σπουδαιότερο μεταπολεμικό επίτευγμα στον κόσμο- των χωρών της Ευρώπης. Αλλά και για το πώς μπορούμε να συντελέσουμε εμείς ως ψηφοφόροι “Ευρωπαίοι” στην αλλαγή της πολιτικής της Ε.Ε. Το τι διακυβεύεται στις ευρωεκλογές (άνοδος ακροδεξιάς, εθνικισμός), δεν μας… εγγίζει, ούτε κι αν θα έχουμε εκλογή κομμάτων με πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Αυτά δεν συζητιούνται καν.

ΑΛΛΟ παράδοξο με τις ευρωεκλογές στη χώρα μας είναι ότι αυτές αποτελούν πρόκριμα των άλλων (τοπικών ή βουλευτικών) εκλογών! Δέστε πόση σημασία δίνουν όλοι στις δημοσκοπήσεις που, στο κάτω κάτω, είναι… δημοσκοπήσεις! Κι όμως όλοι βγάζουν συμπεράσματα και ετοιμάζονται για καινούργιους ρόλους.

ΣΤΗΝ Ελλάδα, είναι γεγονός πως οι ευρωεκλογές ή αναδεικνύουν νέους ηγέτες ή καταβροχθίζουν παλιούς. Κι από αυτόν τον κανόνα κανείς δεν ξεφεύγει.

1 Comment

 1. Δικαίωμα ψήφου σημαίνει υπευθυνότητα και γνώση, αλλά και εμπιστοσύνη προς την ηγεσία και ειδικά στον εαυτό μας, κάτι, που κατά την γνώμη μου στην πατρίδα μας ποτέ δεν υπήρχε.
  Πού είναι η ελίτ που θα μας καθοδηγήσει;
  Τους αφήνουμε;
  Το δεχόμαστε;
  Πώς είναι δυνατόν να δεχθούμε την γνώμη ενός άλλου αφού ξέρουμε τα πάντα;
  Μας λένε ξερόλες! Μας κατηγορούν πάλη;
  Εμείς οι ίδιοι είμαστε η ελίτ που περιβάλλει τις οικογένειές μας, τι κάνουμε με την επιρροή μας;
  Είναι πολύ εύκολο για εμάς να μεταφέρουμε την ευθύνη σε άλλους!
  Ελλάδα, τι είναι Ελλάδα; Εμείς όλοι μας είμαστε η Ελλάδα.
  Με εκτίμηση
  Μιχάλης Μαντάς

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες