Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Έτσι που λες, κυρ επιδημιολόγε μου…

Στη Γαλλία -όπως διάβασα- κατηγορούν τον Μακρόν ότι κάνει τον επιδημιολόγο. Σιγά τα λάχανα. Στην Ελλάδα επιδημιολόγοι είναι ο μισός πληθυσμός και οι μισοί πολιτικοί αρχηγοί.
Κρίσιμο ήταν το προηγούμενο δεκαπενθήμερο, κρίσιμο και το επόμενο, κρίσιμο ίσως και το επόμενο δεκαπενθήμερο και για τον Μάιο ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά;
Στη λοταρία των ανειδίκευτων “ειδικών” του καφενέ, ποντάρουν στο μαύρο και βγαίνει πάντα το κόκκινο.
Να θυμίσω για όσους δεν το έχουν διαβάσει ότι από την εποχή που ο Διαφωτισμός διαχώρισε την επιστήμη από τη θρησκεία, σε καμία κανονική χώρα δεν πιστεύουν, ότι η αντιμετώπιση μιας φονικής πανδημίας είναι ζήτημα πολιτικής κουβέντας.
Η αντιπολίτευση περιμένει την μπόρα για να κάνει λογαριασμό (sic), ενώ η κυβέρνηση ξέρει ότι ό,τι καλό έκανε στην καταιγίδα ακόμα και οι βρεγμένοι θα της το πιστώσουν.
Ο Βαγγέλης ο Γιεγιές, από την άλλη βλέπει βουλή, βγάζει τη μάσκα του και φτιαρνίζεται.
Θέλω να πω ότι στον μπαχτσέ της Ευρώπης, όλοι και όλα θα ανθίσουν για να μαραθούν μετά, που θα “τρέξουν” τα δισεκατομμύρια από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και ανάκαμψης.

2 Comments

  1. Ίσως θυμάστε κύριε (εγώ το θυμούμαι πολύ καλά) ότι πέρσι τέτοιες μέρες λίγο πριν το Πάσχα ο πρωθυπουργός προειδοποιούσε ότι η Μεγάλη Εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη. Από τότε πέρασαν πολλές “κρίσιμες” εβδομάδες διπλές και τριπλές.
    Και έρχεται πάλι τώρα και ξεστομίζει την ίδια κουβέντα. Και θέλει να του δώσει σημασία ο κόσμος (εσείς όπως βλέπω τον πιστεύετε). Λέτε και πως θα πιστώσουν στην κυβέρνηση ό,τι καλό έκαμε στην καταιγίδα. Τι γνώμη έχετε: πρέπει ή όχι να της χρεώσουν και τα λάθη που έκαμε; Εκτός και αν της λέτε αφέονταί σου οι αμαρτίες σου. Ή αν για όσα στράβωσαν φταίει ο Βαγγέλης ο Γιεγιές.

  2. Αξιότιμε κύριε, στο πολύ ρεαλιστικό σε ότι αφορά την κοινωνία μας άρθρο επιτρέψτε μου να αναφέρω την απάντηση που έδωσε ο γνωστός σε όλους μας Παναγιώτης Γιαννάκης σε ανάλογο ερώτημα : “Αυτό που είναι εντυπωσιακό στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι όλοι ξέρουμε καλύτερα τις δουλειές των άλλων”…..Με εκτίμηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες