Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Εθνικό Πρόγραμμα “Υγεία Μπροστά” για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και της μήτρας

«Η Κρήτη δίνει το μήνυμα στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας» τονίσθηκε στην ημερίδα στο ΕΒΕ Ηρακλείου για το πρόγραμμα “Φ. Γεννηματά”.

Το πρόγραμμα παρουσίασε η γενική γραμματέας Υγείας κα. Ειρήνη Αγαπηδακη αναφερόμενη στους βασικούς άξονες του.
«Στη χώρα μας χάνουμε 10χρονια από τη ζωή μας επειδή δεν έχουμε ισχυρή πρόληψη. Αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε… Με βάση πρόσφατες έρευνες 1 στις 4 γυναίκες δεν έχει κάνει τεστ ΠΑΠ, και ένα μεγάλο ποσοστό δεν έχει κάνει τεστ για καρκίνο του μαστού. Αυτό πρέπει να αλλάξει» επεσήμανε η κα Αγαπηδάκη.
Η κ. Αγαπηδάκη τόνισε επίσης πως η νομοθεσία για το ΕΣΥ δεν εφαρμόστηκε ποτέ από το 1983 μέχρι σήμερα και στάθηκε στις “στρεβλώσεις” που παρουσιάζονται στο σύστημα υγείας.
Τέλος, μίλησε για τη σημασία της πρόληψης και στο πρόγραμμα “Σπ. Δοξιάδης” το οποίο στηρίζει με σημαντικά ποσά την προαγωγή υγείας .
Τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης με μια σειρά από χρηματοδοτήσεις του χώρου της υγείας παρουσίασε ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης ενώ ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ κ. Νεκ. Παπαβασιλείου επισήμανε πως με το πρόγραμμα “Φ. Γεννηματά” η δημόσια υγεία έρχεται δίπλα στον πολίτη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα