Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Εθελοντική αιμοδοσία αστυνομικών χθες στα Χανιά

Για έκτη φορά η Ένωση Αστυνομικών Νομού Χανίων  πραγματοποίησε χθες εθελοντική αιμοδοσία στον 4ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων συγκεντρώνοντας περισσότερες από 50 φιάλες αίμα.
Μιλώντας στα “Χ.ν.” ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων Νίκος Ξανθουδάκης υπογράμμισε ότι «η σημερινή εθελοντική αιμοδοσία είναι η έκτη κατά σειρά που πραγματοποιεί η Ένωση μας και μέχρι τις 14.00’ η ώρα που θα τελειώσουμε θα έχουμε πολύ περισσότερες από 50 συμμετοχές που έχουμε αυτή την στιγμή. Θέλω όμως να επισημάνω ως είδηση πώς οι πέντε προηγούμενες εθελοντικές αιμοδοσίες γίνονταν σε συνεργασία με τον εθελοντικό σύλλογο “Αγιος Ιωάννης” και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Από τώρα και στο εξής επειδή αποκτήσαμε δική μας Τράπεζα αίματος το αίμα των εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων θα πηγαίνει στην Τράπεζα αίματος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων και από εκεί θα δίνεται για τις ανάγκες αστυνομικών και μελών οικογενειών τους ως επί το πλείστον. Και ακόμα, για όσους εν ενεργεία αστυνομικούς δίνουν αίμα θα παραμένουν με την έγκριση του Αρχηγείου μας 4 ημέρες σε αιμοδοτική άδεια, ενώ προηγουμένως με τη συνεργασία, όσοι είχαν δώσει αίμα έπαιρναν μόνο 2 ημέρες. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό με τις δράσεις μας για τον συνάδελφο και πιστεύω ότι στο χρονικό διάστημα που είμαστε στο “τιμόνι” της Ένωσης μας, έχουμε προβεί σε πολλές δράσεις».
Μεταξύ άλλων εθελοντών αιμοδοτών έδωσε αίμα και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Χανίων Σπύρος Μαυράκης που μας είπε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ένωση Αστυνομικών Χανίων για τις επανειλημμένες εθελοντικές αιμοδοσίες που έχει πραγματοποιήσει και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί από τώρα και στο εξής θα έχουμε κι εμείς οι αστυνομικοί την δική μας Τράπεζα αίματος στα Χανιά. Προσωπικά έδωσα αίμα για πρώτη φορά όταν υπηρετούσα στον Στρατό και μετέπειτα στα χρόνια που υπηρέτησα στην ΕΛ.ΑΣ. πολλές φορές και ως απόστρατος τώρα είναι η πρώτη φορά που δίνω αίμα εδώ στο Αστυνομικό Μέγαρο. Ο Σύνδεσμος Αποστράτων έχει αρκετά μέλη του ως τακτικούς αιμοδότες».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα