Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Εσωκομματικές ζυμώσεις

ΔΥΟ χρόνια πριν τις εκλογές, με τη Ν.Δ. κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού (τουλάχιστον αυτό δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις), επόμενο είναι να γίνονται ζυμώσεις σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που φιλοδοξεί να “επιστρέψει” πιο δυναμικά. Όμως:

– Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί το βηματισμό του. Αυτό φάνηκε στην πρόσφατη Πανελλαδική Προγραμματική Συνδιάσκεψη (17/7). Η “αριστερή” στροφή, το επίμονο φλερτ με το Κέντρο, η αυτοκριτική (που δεν έγινε ποτέ) και το «πρόβλημα φυσιογνωμίας» του, είναι τα βασικά και άλυτα προβλήματα που ταλανίζουν το κόμμα. Είναι αξιοσημείωτη η επισήμανση για τη “φυσιογγνωμία” του κόμματος που έκανε ο Ν. Φίλης, σημαίνον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δημοσκοπικές καθηλώσεις του κόμματος. Είπε: «Δεν ικανοποιεί η αντιπολιτευτική τακτική μας γιατί παραπέμπει σε έναν ανερμάτιστο πολυσυλλεκτισμό, με αποτέλεσμα να χάνουμε προς πολλές κατευθύνσεις χωρίς να κερδίζουμε σημαντικά από κάπου. Είναι αναγκαίος ο αναστοχασμός για την αριστερή διακυβέρνηση, αλλά και για τη διετία της αντιπολίτευσης»… Παρατεταμένη σύγχυση ή μήπως “χάσαμε το μπούσουλα”;

– ΤΟ ΚΙΝΑΛ, από την πλευρά του, βρίσκεται προ των πυλών για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Θα έχουμε νεα εκκίνηση ή αυτοδιάλυση;
– Το ΚΚΕ στο πρόσφατο συνέδριό του (21ο) ανανέωσε τα μέλη του, με πολλά καινούργια και νέα στην ηλικία στελέχη. Ευχάριστο αυτό!

ΤΟ ΜέΡΑ25 στο 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του καθόρισε τη νέα τακτική του, ενώ και η “Ελληνική Λύση” του Βελόπουλου… άνοιξε γραφεία σε πολλές πόλεις!
Τρία διαφορετικά γεγονότα που αφορούν στα αντιπολιτευτικά κόμματα με εντελώς διαφορετική θεώρηση της πραγματικότητας που βιώνουμε. Το μόνο κοινό στοιχείο τους -πανάρχαιο, βέβαια- είναι η με κάθε τρόπο ανατροπή της κυβέρνησης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα