Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

ΕΣΑΚΕ: «Η προσφορά του Σπανούλη στον ελληνικό αθλητισμό είναι ανεκτίμητη»

Στην ανεκτίμητη προσφορά του Βασίλη Σπανούλη στον ελληνικό αθλητισμό και το ελληνικό μπάσκετ, στάθηκε σε μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ΕΣΑΚΕ.
«Η προσφορά του Βασίλη Σπανούλη στον ελληνικό αθλητισμό και το ελληνικό μπάσκετ είναι ανεκτίμητη και μακάρι ν’ ακολουθήσουν τα χνάρια του πολλά νέα παιδιά. Βασίλη σ’ ευχαριστούμε για όλα και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις στη συνέχεια της ζωής σου!», ανέφερε ο ΕΣΑΚΕ.

 

Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη σχολιάζουν την επικαιρότητα και μπαίνουν… onLine με την Επίκουρη Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ Ιωάννα Κωσταρέλλα, την Ιταλίδα Δρ Ιστορικών Σπουδών Desi Marangon, τη θεατρική συγγραφέα Κατερίνα Σχοινοπλοκάκη και τον Πρόεδρο του συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Ν. Χανίων Χρήστο Μυλωνάκη

2 Comments

  1. Το μακρινό 1995 (2 Ιουλίου) σε άρθρο μου για τους Έλληνες καλαθοσφαιριστές έγραφα καταλήγοντας τα εξής: «Τὰ κατορθώματά τους, ἡ ἀξιοθαύμαστη ἐργατικότητά τους, οἱ εὐγενεῖς φιλοδοξίες ποὺ τροφοδοτοῦν τὶς ψυχικὲς καὶ τὶς σωματικὲς δυνάμεις τους, ἡ ἄψογη συνεργασία τους σὲ ὅλα τὰ ἐπίπεδα ἀποτελοῦν, συνολικά, τὴν καλύτερη ἀπάντηση πρὸς ὅσους ἔχουν συνηθίσει νὰ κατακρεουργοῦν τὰ ὄνειρα τῶν ἀπλῶν ἀνθρώπων καὶ νὰ τοὺς ἐμπαίζουν ἀποποιούμενοι τὶς εὐθύνες ποὺ κατὰ κύριο λόγο ἀνήκουν στοὺς ἴδιους». Αφορμή είχα πάρει από επιτυχίες της (τότε) εθνικής ομάδας, τις οποίες θεωρούσα (και θεωρώ) απάντηση (ήταν και τίτλος του άρθρου) σε όσους θεωρούν τον αθλητισμό ασήμαντη δραστηριότητα ή, ακόμη χειρότερα, παράγοντα που βγάζει τους νέους από το σωστό δρόμο. Κατά σύμπτωση. εκείνη τη χρονιά ο Βασίλης Σπανούλης ήταν 12 ετών. Από την κατοπινή πορεία του μπορούμε να καταλάβουμε πόσο ευεργετική ήταν για τον ίδιο (και για πολλούς ακόμη) η επίδραση των επιτυχιών της εθνικής ομάδας. Επιστέγασμα είναι η αναγνώριση την οποία απολαμβάνει την ώρα αυτή που αποσύρεται από την ενεργό δράση.

    ΥΓ. Για όσα είχα γράψει τότε εισέπραξα αργότερα λοιδορίες από αρθρογράφο της εφημερίδας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα