Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Ερώτηση Μαρκογιαννάκη για τα όρια ταχύτητας στον ΒΟΑΚ

Ερώτηση σχετικά με τον εξορθολογισμό ορίων ταχύτητας και καθαρισμό πινακίδων σήμανσης για τις κάμερες ελέγχου ταχύτητας στον Β.Ο.Α.Κ. κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αλέξανδρος Μακρογιαννάκης προς τον Περιφερειάρχη.

Συγκεκριμένα στο κείμενο ανέφερε: «Από τα τέλη Μαΐου έχουν τεθεί σε πλήρη λειτουργία οι κάμερες ελέγχου ταχύτητας σε όλο το μήκος του Βόρειου οδικού άξονα Κρήτης. Υπολογίζεται δε ότι μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί χιλιάδες παραβάσεις υπέρβασης του ορίου ταχύτητας. Πρόκειται για ένα μέτρο, που κινείται στην σωστή κατεύθυνση, με σαφή προσανατολισμό τον συνετισμό των οδηγών με σκοπό την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ωστόσο τα όρια ταχύτητας ετέθησαν πριν από 40 χρόνια με τελείως διαφορετικά δεδομένα από σήμερα, που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της εποχής. Η τήρηση των ορίων ταχύτητας σε ορισμένες περιπτώσεις επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς τα απότομα φρεναρίσματα από τους οδηγούς για την αποφυγή προστίμων, δημιουργούν ατυχήματα. Επιπροσθέτως δημιουργούνται ουρές αυτοκινήτων, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της αυξημένης κίνησης από τους πολυάριθμους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας.
Ο επαναπροσδιορισμός των ορίων ταχύτητας δεν αποτελεί όμως το μοναδικό πρόβλημα των καμερών ελέγχου ταχύτητας. Ένα εξίσου πολύ σημαντικό ζήτημα είναι οι πινακίδες σήμανσης που προειδοποιούν τον οδηγό για τις κάμερες αλλά και για τα όρια ταχύτητας που οφείλει να τηρεί. Πολλές απ’ αυτές έχουν υποστεί φθορές από την πάροδο του χρόνου και χρίζουν άμεσης αντικατάστασης, άλλες είναι τοποθετημένες σε σημεία που δεν είναι ορατά και πολλές ακόμα είναι κρυμμένες από την έντονη βλάστηση των δενδρυλλίων. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρό θέμα ασφάλειας από την απότομη τροχοπέδηση και περαιτέρω να μην δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να συμμορφωθεί στο προβλεπόμενο όριο.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχα, εάν είναι στις άμεσες προθέσεις σας 1)η ανάληψη πρωτοβουλιών για τον εξορθολογισμό και τον επαναπροσδιορισμό των ορίων ταχύτητας στις κάμερες ασφαλείας κατά μήκος του Β.Ο.Α.Κ. και 2) ο καθαρισμός των κλαδιών που κρύβουν τις πινακίδες σήμανσης αλλά και η αντικατάσταση αυτών που έχουν υποστεί φθορές».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα