Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Ερώτηση Κ. Βιρβιδάκη για τη ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο και Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη με θέμα «Ρυθμίσεις βεβαιωμένων ή μη οφειλών προς τους Δήμους (συνέχεια της 3666/15-10-14 Ερώτησης)», κατέθεσε ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει:
«Η παράγραφος 7 του άρθρου 51 του νόμου 4257/2014 προβλέπει:
«…7. Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, εφόσον τηρούνται με συνέπεια οι όροι αυτής και ο οφειλέτης έχει καταβάλλει το τριάντα τοις εκατό (30%) της ρυθμιζόμενης οφειλής του: α) ο δήμος προβαίνει σε εντολή άρσης της δέσμευσης χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και σε εντολή για επαναδέσμευση αυτής σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής έστω και μίας εκ των δόσεων.
β) Ο οφειλέτης καθίσταται δημοτικά ενήμερος κατά την έννοια του άρθρου 285 του ν. 3463/2006 (ΚΔΚ). …»
Σύμφωνα με τα παραπάνω για την έκδοση αδειών κοινοχρήστων χώρων, όπου απαιτείται δημοτική ενημερότητα, είναι απαραίτητο να καταβάλλεται ποσοστό 30% των οφειλών. Ορισμένες φορές, λόγω και της οικονομικής κρίσης, είναι αδύνατη η καταβολή ποσού ύψους 30% των οφειλών, με αποτέλεσμα τη μη χορήγηση της δημοτικής ενημερότητας και τη μη έκδοση άδειας χρήσης κοινοχρήστων χώρων, με συνέπεια την υστέρηση εσόδων και τη συσσώρευση απλήρωτων υποχρεώσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους δημότες αλλά και τον δήμο».
Καταλήγοντας ο κ. Βιρβιδάκης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:
«Είναι στις προθέσεις τους να μειώσουν το ποσοστό του 30% για να διευκολυνθούν και οι δημότες αλλά και οι δήμοι και να μην συσσωρεύονται απλήρωτες υποχρεώσεις αλλά και να μπορούν να εκδοθούν άδειες χρήσης κοινοχρήστων χώρων στους οφειλέτες των δήμων;»
ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ
Επίσης, ο κ. Βιρβιδάκης, κατέθεσε χθες αναφορά προς τον Υπουργούς Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νικόλαο Δένδια και Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου το με αριθμό πρωτοκόλλου ‘‘15603/16-10-2014 έγγραφο του Δημάρχου Κισάμου κ. Θεόδωρου Σταθάκη, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νικόλαο Δένδια και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο με θέμα «Τεχνική Βοήθεια Δήμων για ωρίμανση έργων στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα