Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Ερωτηματικά για τις προβολές στον δημοτικό κινηματογράφο

Μια καινοτομία είδαμε φέτος στο πρόγραμμα προβολών του δημοτικού κινηματογράφου στον Κήπο. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου προγραμματίστηκαν με ελεύθερη είσοδο ταινίες μεταξύ των οποίων από το Φεστιβάλ Χανίων, το Φεστιβάλ Δράμας και ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών με έμφαση σε ταινίες δημιουργών από τα Χανιά.
Στις τελευταίες απουσιάζουν “ηχηρά” ονόματα δημιουργών όπως ο διεθνής Θοδωρής Παπαδουλάκης, ο Κώστας Νταντινάκης των ποιητών, αλλά και ο πολιτογραφημένος Χανιώτης Νίκος Λυγγούρης, ο οποίος γύρισε στην πόλη μας το 1979 τη μεγάλου μήκους ταινία του “Ομίχλη κάτω από τον ήλιο” με την Νέλλη Αγγελίδου, και έκτοτε, μεταξύ Χανίων και Βερολίνου, δοξάζει συνεχώς την Κρήτη με ντοκιμαντέρ του όπως το πολυβραβευμένο “Οι εραστές της Αξού”, “Καλοκαιρινές αστραπές” (γυρισμένο στον Πλακιά), ένα συγκινητικό πορτραίτο του ακτιβιστή στα Χανιά Κωνσταντίνου Φίσσερ και πολλές άλλες.
Εύλογη η απορία για τα κριτήρια της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. με τα οποία έγινε η επιλογή σκηνοθετών και ο αποκλεισμός των υπολοίπων. Δεν μπορούσαν να χωρέσουν όλοι οι Χανιώτες δημιουργοί στο πρόγραμμα;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα