Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Ερωτηματικά για χειρισμούς σε κρούσματα τουριστών

Έντονο προβληματισμό και πολλά ερωτήματα γεννούν έγκυρες πληροφορίες που έφτασαν στα “Χ.ν.” και παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές καταστάσεις σε ό,τι αφορά τη διαχείριση θετικών περιστατικών στον νέο κορωνοϊό. Ο λόγος για περιστατικά που αφορούν Ευρωπαίους επισκέπτες που ήρθαν για διακοπές στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, μόνο σε υπηκόους μιας συγκεκριμένης χώρας της κεντρικής Ευρώπης τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν εντοπιστεί 4 κρούσματα σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά. Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν είναι ότι οι άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί (η κατακόρυφη άνοδος του αριθμού των καταγεγραμμένων κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη είναι ενδεικτική της νέας τροπής που έχει πάρει η πανδημία), αλλά η έλλειψη, όπως φαίνεται, οποιουδήποτε οργανωμένου τρόπου διαχείρισης των κρουσμάτων.

Άνθρωποι που, σύμφωνα με έγκυρη πηγή, αφότου βρέθηκαν θετικοί αφέθηκαν κυριολεκτικά στη μοίρα τους: πετάχτηκαν έξω από ξενοδοχεία που διέμεναν, χωρίς την ίδια στιγμή να προχωρήσει η διαδικασία καταγραφής και ιχνηλάτησης και χωρίς να κινητοποιηθεί κανένας μηχανισμός που να διεκπεραιώσει τη μεταφορά τους στο ξενοδοχείο αναφοράς ώστε να μπουν σε καραντίνα. Μάλιστα ένας εξ αυτών φέρεται να πήρε ταξί για να πάει στο ξενοδοχείο αναφοράς στα Χανιά.

Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν τόσο από τους ίδιους όσο και από ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί τους επανειλημμένα τηλεφωνήματα σε εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς ώστε να εφαρμοστεί το σχετικό πρωτόκολλο. Τηλεφωνήματα που τουλάχιστον μέχρι χθες το απόγευμα αποδείχθηκαν μάταια.

Και τα ερωτήματα που προκύπτουν από μια τέτοια (μη) διαχείριση είναι πολλά:
Υπάρχει πρωτόκολλο και γιατί αυτό δεν εφαρμόστηκε;

Είναι λύση, όπως τουλάχιστον πληροφορηθήκαμε, να αφήνεται η διαχείριση του περιστατικού στον ίδιο τον παθόντα, καλώντας τον να πάρει διάφορα τηλέφωνα, όντας ξένος σε μια ξένη χώρα;

Αυτά τα περιστατικά που κυκλοφορούν μη έχοντας πρόσβαση στο ξενοδοχείο αναφοράς, δεν επιτείνουν τη διασπορά του ιού;

Δεν είναι σε κίνδυνο η υγεία τους αλλά και των άλλων ανθρώπων;

Και βέβαια πέρα από την σοβαρή υγειονομική διάσταση του θέματος: αλήθεια έχει κανείς αμφιβολία για το τι μπορεί να σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι για τη χώρα μας, ζώντας αυτή την περιπέτεια;

Νομίζω πως όχι. Κι αυτή είναι η μόνη σίγουρη απάντηση που έχουμε μέχρι στιγμής στα ερωτήματά μας…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες