12.4 C
Chania
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025

Ερωτήµατα ζητούν απαντήσεις για τα τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

» Συζήτηση αύριο στη συνεδρίαση λογοδοσίας του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Χανίων

Η µεγάλη καθυστέρηση στη δηµοπράτηση του Τοπικού Πολεοδοµικού Σχεδίου Χανίων τίθεται στο αυριανό δηµοτικό συµβούλιο λογοδοσίας από την αντιπολίτευση.

Ειδικότερα στη σχετική ερώτηση από τον ∆ηµοτικό Σύµβουλο Μιλτιάδη Κλωνιζάκη σηµειώνεται πως το ΤΠΣ Χανίων δεν έχει ακόµα δηµοπρατηθεί
«παρά τις εξαγγελίες και την εξασφάλιση χρηµατοδότησης από το Πράσινο Ταµείο ,ενώ αποµένουν περίπου 6 µήνες για την εκπνοή του προγράµµατος εκπόνησης των ΤΠΣ καθώς και για τις υπόλοιπες αυτοτελείς µελέτες για την Οριοθέτηση Οικισµών, για τον Χαρακτηρισµό ∆ηµοτικών Οδών και την χρηµατοδότησή τους από το Ταµείο Ανάκαµψης («Πρόγραµµα Πολεοδοµικών Μεταρρυθµίσεων Κωνσταντίνος ∆οξιάδης»)».
Βάσει των παραπάνω, ερωτάται η ∆ηµοτική Αρχή από τον κ. Κλωνιζάκη:
«1 . Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση της διαδικασίας εκπόνησης του ΤΠΣ: και πότε αναµένετε η προκήρυξη αυτού;
2. Ποιες είναι οι αιτίες της καθυστέρησης στην δηµοπράτηση— τεχνικές, γραφειοκρατικές, θεσµικές ή άλλες — όπως αυτές έχουν τεθεί από το TEE – Τµήµα ∆υτικής Κρήτης (Τ∆Κ) ή άλλους αρµόδιους φορείς.
3. Πώς προτίθεται το ∆ηµοτικό Συµβούλιο να διασφαλίσει ότι η εκπόνηση του ΤΠΣ θα προχωρήσει χωρίς νέες καθυστερήσεις — µε συγκεκριµένο χρονοδιάγραµµα και δεσµεύσεις, ώστε να υπάρξει επιτέλους ένα ολοκληρωµένο και λειτουργικό πολεοδοµικό πλαίσιο για τον ∆ήµο Χανίων.
4. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ενηµέρωση και συµµετοχή των πολιτών και των φορέων — ειδικά τεχνικών/µηχανικών, κατοίκων και επαγγελµατιών — ώστε να εξασφαλισθεί διαφανής, ουσιαστική και δηµοκρατική διαδικασία σχεδιασµού και λήψης αποφάσεων».

ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ
ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” επίσης βάζει το θέµα της ολοκλήρωσης του µνηµείου της Μάχης της Κρήτης στο Γαλατά µε αφορµή και τη δηµοσιοποίηση από την Ένωση ∆ηµάρχων Κρήτης σχετικά µε την ανάγκη προστασίας και ανάδειξης ιστορικών τόπων και µνηµείων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αναδείξει επανειληµµένα το θέµα και έχει καταθέσει σχετικές ερωτήσεις. Στην αυριανή συνεδρίαση, ζητά συγκεκριµένες απαντήσεις:
«• Τι ενέργειες έχουν γίνει τα προηγούµενα χρόνια για την αποκατάσταση και συντήρηση του Μνηµείου της Μάχης της Κρήτης στον Γαλατά;
• Υπάρχει χρονοδιάγραµµα για εργασίες αποκατάστασης και αναβάθµισης του χώρου;
• Προτίθεστε να αναλάβετε πρωτοβουλία σε συνεργασία µε Περιφέρεια, συναρµόδιους φορείς και ιστορικά σωµατεία ώστε το µνηµείο να αποκτήσει την εικόνα και τον σεβασµό που του αναλογεί;
Η ιστορική µνήµη δεν µπορεί να αφήνεται στην τύχη ούτε να υποβαθµίζεται από την αδιαφορία.
Ο λαός των Χανίων δικαιούται ένα µνηµείο που να στέκει αντάξιο της θυσίας και των ανθρώπων που τιµά.»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα