Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2022

Έρωτας ο κυρίαρχος!!!

Από καταβολής κόσμου, στα βάθη των αιώνων, χθες, σήμερα και στο μέλλον σίγουρα ο φτερωτός θεός έχει μια κυρίαρχη θέση στη ζωή μας. Είναι πανταχού παρόν δεν έχει τόπο και χρόνο. Ακόμη κι αν βάλεις στην είσοδο της καρδιάς σου την ταμπέλα «απαγορεύεται η είσοδος εις πάντας» θα σου πει γελώντας, εγώ μπαίνω από παντού και πάντα.

Kι όταν ο μικρός τοξότης στοχεύει την καρδιά σου, εισβάλλει, την κατέχει και παραδίνεσαι άνευ όρων.

Έξαρση!!! Ο έρωτας και ο χορός είναι έξαρση. Όλες οι αισθήσεις σου παίζουν το δικό τους παιχνίδι και καμιά φορά πάνω στην ένταση μπερδεύονται. Κι είναι κάτι φορές που αναρωτιέσαι ποιος είναι ο ρόλος του μυαλού σου και ποιος της καρδιάς σου.

Μες στο μυαλό σου συνωστίζονται οι σκέψεις, χωρίς να κυριαρχεί κάποια. Η λογική σου απόφαση βγαίνει από την καρδιά, είναι λογική γιατί έτσι σ’ αρέσει.

Έρωτας ίσον ευτυχία. Έτσι νομίζεις, μια ευτυχία που σφυρηλατείται από πόνο και προσφορά. Και προτιμάς αυτό τον πόνο και την προσφορά από μια ανούσια ζωή.

Ο Έρωτας είναι πόθος για αθανασία. Προσπαθείς να κρατήσεις ζωντανό αυτό που ζεις, αυτό που νιώθεις αν είναι δυνατόν για πάντα.

Τι θα πει για πάντα; Αφού τα πάντα πεθαίνουν κι ο έρωτας μοιραία κάποτε καταλαγιάζει και σβήνει και τότε ουαί τοις ηττημένοις! Είναι φλόγα είναι φωτιά είναι πάθος. Ένα πάθος που όταν το κατευθύνεις είναι δημιουργικό, όταν το υφίστασαι είναι πάντα καταστροφικό.
Θα θέλαμε να είμαστε Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Οθέλος και Δυσδαιμόνα, Ερωτόκριτος και Αρετούσα.

Θαυμάζουμε τον έρωτα και το πάθος της παγκοσμίου λογοτεχνίας. Είμαστε όμως ο Γιώργος και Μαρία, Κώστας και Ελένη, Θανάσης και Κατερίνα και γράφουμε την δική μας ιστορία.

Κι αλίμονο σ αυτούς που δεν ερωτεύθηκαν ζωή την ομορφιά σου δεν γνωρίσανε. Δίκοπο μαχαίρι, αλλά πηγή ζωής. Ακόμη κι όταν είναι ήπιος είναι κυρίαρχος!!! Θέτει σε λειτουργία όλο το νευροφυτικό σύστημα, ανεβοκατεβάζει τη ζωή μας.

Από το κατρακύλισμα στο βούρκο μέχρι τα ανεμοδαρμένα ύψη.

Έρωτας εσύ απάνω μας σαν ρίχνεις την αφεύγατη σαΐτα, μήδ’ όνομα ποτέ καλό μπορεί να βγει από σε μήδ’ αρετή. Όχι κι έτσι, είπαμε έρωτας που ενεργοποιείτο είναι και δίνει εγκυρότητα στην ύπαρξή μας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα