Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Έργα ύδρευσης κι αποχέτευσης στον Δήμο Φαιστού

Σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα αντικατάστασης πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, δημιουργίας νέων δικτύων αποχέτευσης, νέου βιολογικού καθαρισμού και δικτύων σύνδεσης, προχωρούν ο Δήμος Φαιστού και η ΔΕΥΑ του Δήμου, με τον προϋπολογισμό του έργου να υπερβαίνει τα 12 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται «ήδη ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης έχει υπογράψει τη σχετική διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη σύμβασης έργου, με τον ανάδοχο που θα προκύψει. Κύριο αντικείμενο του έργου μεταξύ άλλων, είναι η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης με την ταυτόχρονη κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στους Βώρους, η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού τύπου “Compact” στην περιοχή και η δημιουργία αγωγού σύνδεσης των οικισμών Φανερωμένης και Βώρων με τον βιολογικό καθαρισμό. Στο αντικείμενο του έργου εντάσσεται ακόμα η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης και κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Πιτσιδίων, καθώς και η δημιουργία αγωγού σύνδεσης με τον βιολογικό των Ματάλων. Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται επίσης, η αλλαγή του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στους βιολογικούς Τυμπακίου και Ματάλων και η εγκατάσταση συστήματος τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων, που θα μπορούν να εξυπηρετούν ανάγκες άρδευσης. Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.

“Ένα μεγάλο και εμβληματικό έργο για το Δήμο μας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και αξιοποιεί πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ” αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης ο οποίος και προσθέτει “έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατό χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανάπτυξη του τόπου μας. Αυτό κάνουμε και σε αυτή την περίπτωση ενώ έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και τις προοπτικές για να πραγματοποιούνται και να εξελίσσονται έργα στον Δήμο μας για αρκετά ακόμα χρόνια. Παρ’ όλα αυτά δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε ακόμα περισσότερα για την ανάπτυξη του τόπου μας”».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα