Η επιστολή που λάβαµε από αναγνώστρια της εφηµερίδας µας, έρχεται να εκφράσει µια αγωνία που συµµερίζονται αρκετοί κάτοικοι στη Νέα Χώρα.
Αφορά τις επικείµενες εργασίες στην οδό Σελίνου, έναν από τους κεντρικότερους δρόµους της περιοχής, την ώρα που τα Χανιά κατακλύζονται από χιλιάδες επισκέπτες.
Όπως σηµειώνει, η απόφαση να ξεκινήσουν έργα µέσα στον ∆εκαπενταύγουστο, «όταν η πόλη βουλιάζει», φαντάζει τουλάχιστον ατυχής. Η οδός Σελίνου δεν είναι µόνο ένας δρόµος· είναι η βασική αρτηρία της Νέας Χώρας, µε κατοικίες, τουριστικά καταλύµατα, αλλά και τα προβλήµατα στάθµευσης που ήδη ταλαιπωρούν την καθηµερινότητα. Το κλείσιµό της συνεπάγεται επιπλέον δυσκολίες πρόσβασης στα σπίτια, στις δουλειές, στις υποδοµές φιλοξενίας.
Η ίδια η επιστολή έχει τον τόνο της αγανάκτησης: «Κατανοούµε την ανάγκη των έργων», γράφει, «αλλά θα µπορούσαν να είχαν προγραµµατιστεί για µετά τον Οκτώβριο, µε σωστό σχεδιασµό και ενηµέρωση». Κι αυτό είναι το κεντρικό σηµείο. Η τοπική κοινωνία δεν αρνείται τα έργα· ζητά όµως λογική στον προγραµµατισµό, σεβασµό στην τουριστική σεζόν και ουσιαστική διαβούλευση µε τους κατοίκους.
Η απογοήτευση και ο θυµός που περιγράφει η αναγνώστρια δεν είναι αδικαιολόγητα. Οι κάτοικοι αισθάνονται αποκλεισµένοι, δίχως να ξέρουν πού να απευθυνθούν. Η παράκληση είναι σαφής: «Να δροµολογηθούν τα έργα µετά τον Οκτώβριο».
Το σχόλιο που µένει είναι ότι, πέρα από τη σκοπιµότητα κάθε έργου, χρειάζεται πάντα να µπαίνει στο επίκεντρο η καθηµερινότητα των πολιτών. Και στη Νέα Χώρα, η επιλογή του χρόνου φαίνεται πως πληγώνει περισσότερο από τις ίδιες τις εργασίες.