Εργα στο λιμάνι του Κολυμπαρίου και στον λιμενίσκο στο Μαράθι ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) του υπουργείου Πολιτισμού το οποίο συνεδρίασε την Τρίτη 1 Απριλίου.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε σήμερα γνωστό από το Λιμενικο Ταμείο Νομού Χανίων, το Κ.Α.Σ. γνωμοδότησε θετικά για τις δύο μελέτες του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων των έργων «Λιμένας Κολυμπαρίου – Β’ φάση (ολοκλήρωση του Λιμένα και προστασία της παρακείμενης ακτής)» και «Βελτίωση υποδομών Λιμενίσκου Μαραθίου Ακρωτηρίου».
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων Κώστας Μπροκαλάκης ο οποίος ανακοίνωσε ότι μετά την θετική γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ. θα ακολουθήσουν οι δύο σχετικές αποφάσεις του Υπουργού Πολιτισμού περί έγκρισης των δύο μελετών.