Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Έργα και… υπομονή στα Μεγάλα Χωράφια

Με υπομονή θα πρέπει να εξοπλιστούν οι οδηγοί που διέρχονται από τα Μεγάλα Χωράφια, καθώς στο σημείο της κατολίσθησης της εθνικής οδού, επέστρεψαν το φανάρι και η μονή λωρίδα κυκλοφορίας.

Mε τις εργασίες που υλοποιούνται από το Υπουργείο Υποδομών εδώ και μερικές εβδομάδες να είναι σε εξέλιξη στα πρανή βόρεια του δρόμου και χθες η κίνηση να περιορίζεται σε ένα ρεύμα, προκλήθηκαν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων προς και από τον Αποκόρωνα και το γειτονικό Ρέθυμνο.
Ανάλογες καταστάσεις θα πρέπει να αναμένουν και το επόμενο διάστημα οι οδηγοί αφού το ένα από τα δύο ρεύματα θα χρειαστεί να ξανακλειστεί.

ΤΟ “ΚΑΚΟ” ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
ΤΟΥ Β.Ο.Α.Κ.
Εν τω μεταξύ, σε έρευνα της αναφορικά με τις δημόσιες συμβάσεις, το νόμο 4412 και την αδυναμία εκτέλεσης έργων η “ΔιαΝΕΟσις” (Οργανισμός Έρευνας και Ανάλυσης) κάνει ιδιαίτεροι αναφορά στο ζήτημα του ΒΟΑΚ.
Σε αυτή σημειώνεται πως οι νομικοί -και μεταξύ των συγγραφέων της μελέτης για το νόμο 4412 και τις δημόσιες συμβάσεις – Σπύρος Βλαχόπουλος και Λεωνίδας Φιλόπουλος αναφέρθηκαν στην υπόθεση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.
Στην έρευνα σημειώνεται πως  «σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, η κατασκευή του έργου, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, έχει ξεκινήσει από το 1960. Το σχέδιο για τη μετατροπή αυτού του σήμερα επικίνδυνου και ακατάλληλου δρόμου σε κλειστό αυτοκινητόδρομο απέκτησε διαχειριστική αρχή με προεδρικό διάταγμα το έτος 2000. Έκτοτε, από τα 310 χιλιόμετρα του δρόμου μόνο τα 51 έχουν αναβαθμιστεί. Σε μια πρόσφατη απόπειρα να δημοπρατηθεί το έργο, κατατμήθηκε σε επιμέρους υποέργα, τα οποία μάλιστα, είχαν διαφορετικό τρόπο δημοπράτησης (άλλα δημοπρατήθηκαν με  διαγωνισμό έργου, άλλα ήταν ΣΔΙΤ και άλλα παραχωρήσεις) εκτοξεύοντας, όπως είναι φυσικό, το βαθμό πολυπλοκότητας στα ουράνια. Το έργο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.»

 

Στο 12ο επεισόδιο της σειράς “On/Off the record” μήνυμα ζωής στέλνει η Βούλα Θαμνοπούλου, μητέρα τριών παιδιών, η οποία ζει στα Χανιά και πριν δύο χρόνια ακριβώς έδωσε τον δικό της αγώνα με τον καρκίνο του μαστού όταν υπεβλήθη σε ολική μαστεκτομή. Σήμερα έχοντας περάσει από αυτήν την δύσκολη δοκιμασία, η Βούλα, τονίζει πως η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές και αφηγείται την δική της ιστορία , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού, μία ημέρα – σύμβολο για όσες/ους έδωσαν ή δίνουν με γενναιότητα την μάχη απέναντι στη νόσο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα