Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Έρχονται τα “ραβασάκια” της εφορίας

Με το τέλος του καλοκαιριού, μετά την συμφωνία με τους δανειστές, ξεκινούν τα πρώτα «ραβασάκια» της εφορίας σε εκατομμύρια φορολογουμένους για να πληρώσουν τους φόρους τους έως το τέλος του έτους.

Όπως γράφει το in.gr μέσα στους επόμενους μήνες, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν, μεταξύ άλλων, φόρο εισοδήματος, αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας ΙΧ, αυξημένο φόρο πολυτελείας και ΕΝΦΙΑ.

Επιπλέον τον Οκτώβριο θα οριστικοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, γεγονός που είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Όπως σημειώνει το Mega, το ΔΝΤ βάζει ειδική επισήμανση στο ασφαλιστικό για την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, κάτι που σημαίνει μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, εκτός και αν βρεθούν ισοδύναμα ειδικά μέτρα, ώστε να αποφευχθούν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε τις περικοπές του 2012 αντισυνταγματικές.

Επιπλέον, αναφέρει το κανάλι, ζητά και νέες ρυθμίσεις για τα εργασιακά που σημαίνει ότι επιστρέφει το θέμα των ομαδικών απολύσεων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα