Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

ERASMUS από το Λύκειο Κολυμβαρίου με τη στήριξη της ΟΑΚ

Από την 11 έως την 13 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκαν στην ΟΑΚ δράσεις του Γενικού Λυκείου Κολυμβαρίου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ229 “Catch the European Sun”. Οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς Καθηγητές τους και τον Λυκειάρχη, κ. Ζαχαρία Κουτουλάκη, αξιοποιώντας τις υποδομές της ΟΑΚ, ήρθαν σε επαφή, μέσω του διαδικτύου, με τους συμμαθητές και εταίρους του Προγράμματος από την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Πολωνία και την Τουρκία.

Το Πρόγραμμα αφορά την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας και σε αυτό το πλαίσιο, κάθε σχολείο αναλαμβάνει να υλοποιήσει πρακτικές εφαρμογές, οι οποίες να βασίζονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το Λύκειο Κολυμβαρίου με την αρωγή της ΟΑΚ και του Επιστημονικού Συνεργάτη του Ιδρύματος Αντώνη Καλογεράκη, ανέλαβε να κατασκευάσει ηλιακά ρολόγια με χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, καλωσόρισε τους καθηγητές και τους μαθητές με αναστάσιμες ευχές και υπενθυμίζοντας την την έννοια του χρόνου για τις επτά ημέρες της «Διακαινησίμου εβδομάδας», οι οποίες θεωρούνται ως «μία» ημέρα», όπως η Κυριακή του Πάσχα.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, εκτός από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς της Κρήτης, προσφέροντας στους συμμετέχοντες ένα διαδικτυακό ταξίδι στον πολιτισμό του νησιού μας. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την ελπίδα να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το ραντεβού όλων των μαθητών τον Σεπτέμβρη στην Κρήτη και στην ΟΑΚ, ελπίζοντας οι επιδημιολογικές συνθήκες να επιτρέψουν την πρόσωπο με πρόσωπο αντάμωση των μαθητών και των Καθηγητών τους, από όλες τις Χώρες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα