Μουσείο Τυπογραφείας

Επόμενος στόχος της Τουρκίας

TOURKIAΗ ΤΟΥΡΚΙΑ, ενθαρρυμένη από την “επιτυχία” της εναντίον των Κούρδων της Συρίας, δεν έχει πια κανένα λόγο να μην στραφεί και σε άλλους στόχους. Αργά ή γρήγορα θα επιδιώξει την επιβολή των γεωπολιτικών της βλέψεων κατά του Ελληνισμού (Κύπρος-Αιγαίο), επιχειρώντας να καταστήσει τόσο την Κύπρο όσο και τη χώρα μας “αμφισβητήσιμες” χώρες!

ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ, μεθοδικότητα, διαστρέβλωση της ιστορίας, παραχάραξη των διεθνών συνθηκών και των γεγονότων, κυρίως δε με τη χρήση απειλών αποσκοπεί
• στην παγίωση του υφιστάμενου status quo στην Κύπρο, αν όχι και στην πλήρη κατοχή του νησιού!
• Στο δε Αιγαίο, προβάλλοντας μια σειρά ανιστόρητων διεκδικήσεων (Ιμια) και δημιουργώντας “γκρίζες ζώνες”, έπλασε τη μυθολογία της “γαλάζιας πατρίδας”. Προσπαθεί δε να τη συντηρεί με Navtex με πραγματικά πυρά, αλλά και με καθημερινές παραβιάσεις του εναερίου χώρου της Ελλάδας στοχεύοντας στην απομάκρυνση του αμυντικού δυναμικού από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (αποστρατικοποίηση), ώστε να είναι ευκολότερη λεία.

ΕΝΑΣ και μοναδικός ο στόχος της: να γίνει εκ νέου διανομή του Αιγαίου Πελάγους, με όρια που θα εφάπτονται του 25ου μεσημβρινού (μισό Αιγαίο). Όσον αφορά τη Θράκη, μόνιμη επιδίωξη της Άγκυρας είναι η ολοκλήρωση του εκτουρκισμού της μουσουλμανικής μειονότητας μέσω της επιχειρούμενης ομογενοποίησης του πληθυσμού της, αλλά και με μεταφορά αμιγώς τουρκικού πληθυσμού στο νομό Εβρου (όπως έκανε στη βόρεια Κύπρο).

ΑΛΛΑ γιατί να απορούμε; Οταν πρώην κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατείνονταν ότι οι ελληνοτουρκικές διαφορές θα πρέπει να λυθούν κατά το πρότυπο(!) της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, ή, όταν ο πρώην ημέτερος Υπεξ έλεγε -για την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου και τις απαιτήσεις εκεί των Τούρκων- ότι “δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες”, τι άλλο συνέβαινε στη γείτονα χώρα εκτός του να της παρέχουμε ερείσματα διεκδικήσεων;

ΟΙ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ καταστροφής του ελληνισμού ανέκαθεν ανοίγονταν από μέσα…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.