Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Επιθέσεις κατά δύο φιλοκυβερνητικών εφημερίδων στην Κωνσταντινούπολη

Τα γραφεία δύο φιλοκυβερνητικών εφημερίδων στην Κωνσταντινούπολη, της Yeni Safak και της Yeni Akit, δέχθηκαν τη νύκτα επίθεση από αγνώστους, και η τουρκική αστυνομία υποψιάζεται ότι οι δράστες είναι κούρδοι μαχητές, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Πέντε μασκοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ στην είσοδο των γραφείων της Yeni Safak στην περιοχή του Μπαϊράμπασα, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, πριν ανοίξουν πυρ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Ταυτόχρονα, μασκοφόροι επετέθησαν στα γραφεία της Yeni Akit, σην ασιατική πλευρά της πόλης και άνοιξαν πυρ, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η αστυνομία θεωρεί πως οι δράστες των επιθέσεων, που διέφυγαν, είναι μέλη του PKK.
Oι δύο εφημερίδες υποστηρίζουν τη στρατιωτική εκστρατεία της Αγκυρας κατά των κουρδικών πόλεων της νοτιο-ανατολικής Τουρκίας κατά του PKK. Οι συγκρούσεις, που ξεκίνησαν έπειτα από μία διετία σχετικής ηρεμίας, έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 200 αμάχων, σύμφωνα με στοιχεία μη κυβερνητικών οργανώσεων, και την έξοδο δεκάδων χιλιάδων κατοίκων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες