Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Επίθεση του δημάρχου Χανίων στην Εκκλησία

Κύριε διευθυντά,

ο δήμαρχος Χανίων στις 19 Σεπτεμβρίου 2022 καταφέρθηκε δημόσια εναντίον της Εκκλησίας με τις δηλώσεις του για “παράνομη και ανήθικη” απόφαση της Εκκλησίας εξαιτίας της οποίας πρέπει «ο Σεβασμιώτατος να ελέγξει το περιβάλλον του» γιατί η «Εκκλησία είναι η κοινωνία, όχι ορισμένοι ρασοφόροι».

Ο εκ Κισσάμου ορμώμενος δήμαρχος Χανίων προέβη σε χαρακτηρισμούς εναντίον της Εκκλησίας χωρίς μέχρι σήμερα να έχει αρθρώσει λόγο για κάποια θέματα που σχετίζονται με τον ίδιο όταν ήταν στην Κίσσαμο και τα οποία πληγώνουν ακόμη το θρησκευτικό μας συναίσθημα.

Το “πολιτιστικό” σωματείο “Νεολαία Κισάμου” (ΝΕ.ΚΙ.) στο οποίο αυτός ήταν ιδρυτικό μέλος έχει ιδρυτικό επίσημο σήμα που περιλαμβάνει τη μορφή ενός ανθρώπου που καρφώνει σπαθί στο στήθος πλαγιασμένου ανάσκελα ανθρώπου, δηλαδή ένα συμβολισμό της ανθρωποθυσίας. Εμβληματικό έργο του σωματείου είναι η σχεδίαση από μέλη του στο ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Κισσάμου του παραθρησκευτικού γκράφιτι “θρόνος του θηρίου”.
Σε σχετικό ρεπορτάζ των “ΧΝ” με τίτλο “Χρώμα στο… γκρίζο” αντιπρόεδρος του σωματείου είχε δηλώσει πως «Η ιδέα του γκράφιτι ήταν στο μυαλό μας εδώ και δύο χρόνια και αποφασίσαμε να το κάνουμε». Τα δύο αυτά χρόνια γενικός γραμματέας του Σωματείου ήταν ο νυν δήμαρχος Χανίων. Το γκράφιτι σχεδιάστηκε επί δημόσιου σχολείου με προφορική άδεια δηλαδή χωρίς να τηρηθούν οι υποχρεωτικές από τις σχετικές Διατάξεις και Αποφάσεις αυστηρές διαδικασίες. Η αποκάλυψη της ερμηνείας του σοκάρει (βλ. google: ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΚΙΣΣΑΜΟΥ).

H ιδέα του γκράφιτι αποτυπώνεται στα σχεδιασμένα αποκρυφιστικά – οικουμενιστικά σύμβολα όπως της Χαόσφαιρας, της Ημισελήνου δίπλα σε τραγόμορφη παράσταση κ.α., καθώς και στα επιμέρους σχέδια που αποτελούν μια οπτική έκφραση των δοξασιών του “Νιρβάνα”, της “Μετεμψύχωσης”, του “Κάρμα” και του “Δωδεκαθεϊστικού Καθαρτήριου”, βασικών δοξασιών του Νεοπαγανισμού, του Σατανισμού, της Γουΐκα (Wicca) και του Δωδεκαθεϊσμού, κύριων παραθρησκευτικών ομάδων που συνθέτουν το αποκρυφιστικό πλέγμα της “Πανθρησκείας”.

Ο δήμαρχος Χανίων που δηλώνει “τιμώ το ράσο” αφού “προέρχομαι από εκκλησιαστική οικογένεια” καλείται να αποδείξει δημόσια ότι εννοεί τις δηλώσεις του αυτές, με έναν απλούστατο τρόπο, εκφράζοντας την άποψή του για τα αναφερόμενα έργα και ημέρες του στην Κίσσαμο που αμέσως μετά τον ανέδειξαν σε αυτοδιοικητικό παράγοντα ικανό να επιτίθεται στην Εκκλησία.

Νικόλαος Σ. Στεργιάδης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Αυτή η επιστολή είναι όντως παράξενη!
    Δεν περιμέναμε να ακούσουμε γιά τον Δήμαρχο Χανίων χαρακτηρισμούς η υπόνοιες αυτής της μορφής!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα