Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Επιτέλους καθαρισμός (φωτ.)

Καθαρίστηκε μετά από… χρόνια η Βίλα Κουκουναρά στις Μουρνιές! Συνεργείο μισθωμένο από την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) προχώρησε τις τελευταίες ημέρες στον καθαρισμό της τεράστιας αυλής της βίλας που ήταν γεμάτη χόρτα και άγρια βλάστηση.

Ο καθαρισμός έγινε μετά από διαδοχικές αναφορές της τοπικής κοινότητας Μουρνιών, διαμαρτυρίες κατοίκων, δημοσιεύματα στα “Χ.Ν.” καθώς υπήρχε ο κίνδυνος για πυρκαγιά.
Τα “Χ.Ν.” βρέθηκαν χθες στην αυλή αλλά και στους εσωτερικούς χώρους της βίλας που είχε παραχωρηθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και για χρόνια χρησιμοποιούνταν για τη φιλοξενία αξιωματικών και των οικογενειών τους. Δυστυχώς για τρεις δεκαετίες το κτήριο ήταν αφημένο στην τύχη του με αποτέλεσμα σήμερα να μην παρουσιάζει και την καλύτερη εικόνα.
Οι εξωτερικοί χώροι της βίλας είναι εντυπωσιακά άνετοι και με μια στοιχειώδης φροντίδα θα μπορούσαν να αποτελέσουν ιδανικούς χώρους για επίσκεψη και αναψυχή. Στο εσωτερικό της η βίλα “κρατιέται” ακόμα, η εσωτερική σκάλα φαίνεται να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και το ίδιο και το μεγάλο σαλόνι. Όμως το κτήριο έχει ανάγκη για σοβαρές στερεωτικές παρεμβάσεις και να εργασίες ανάπλασης. Σημειώνεται ότι πριν από μια εξαετία είχε γίνει μια πρώτη συζήτηση για την αξιοποίηση της βίλας για τη φιλοξενία του Λαογραφικού Μουσείου, λύση που δεν επιλέχθηκε τελικά καθώς προθυμοποιήθηκε το Πολυτεχνείο να διαθέσει τη Γαλλική Σχολή!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες