Κύριε διευθυντά,
κάτι τέτοιο δήλωσε ο δικηγόρος του ∆ήµου Χανίων στη συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή του Άρθρου 152 µε αίτηµα συλλόγων και κατοίκων την ακύρωση της 510/2024 απόφασης του ∆ήµου για τη δηµιουργία χώρου στάθµευσης 230 θέσεων σε τµήµα του πρώην στρατοπέδου Μαρκοπούλου. Προηγήθηκε παρατήρηση ότι ο ∆ήµος Χανίων έχει δεσµευτεί να αγοράσει απευθείας από το Ταµείο Εθνικής Άµυνας (ΤΕΘΑ) το στρατόπεδο Μαρκοπούλου για να δηµιουργηθεί εκεί Μεγάλο Αστικό Πάρκο – Χώρος Πρασίνου.
Ο κ. Μάρκος Περράκης λοιπόν, δικηγόρος του ∆ήµου Χανίων δήλωσε ανερυθρίαστα ότι µπορεί ο ∆ήµος να πάρει σήµερα µια απόφαση και αύριο να πάρει µια άλλη. Και συζητάµε για µια απόφαση που πάρθηκε οµόφωνα και αφορά σε ένα χώρο που διεκδικεί η τοπική κοινωνία τουλάχιστον 20 χρόνια για να γίνει πάρκο. Μπορεί δηλ. αύριο να αποφασίσει η πλειοψηφία του δηµοτικού συµβουλίου να κάνει εκεί όχι προσωρινό αλλά µόνιµο χώρο στάθµευσης όχι 230 αλλά 1230 θέσεων στάθµευσης! Έτσι απλά.
Όσον αφορά τον κ. Χαζιράκη, αντιδήµαρχο και επίσης δικηγόρο αυτός ξεπέρασε κάθε όριο αυθαιρεσίας, αφού δήλωσε ότι αύριο (σήµερα) θα ανοίξει ο χώρος στάθµευσης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει έγκριση από τον ιδιοκτήτη που είναι ακόµα το ΤΕΘΑ, χωρίς καµία µελέτη και έγκριση για αυτή τη χρήση και κυρίως χωρίς την αποδοχή της χανιώτικης κοινωνίας που διεκδικεί χρόνια τώρα το χώρο για πράσινο.
Γιάννης Τσουκάτος