» Ανοικτή επιστολή για τον κ. ∆ήµαρχο και το ∆ηµοτικό Συµβούλιο Χανίων
Με χαρά ακούµε ότι το έργο της ∆ηµοτικής Αγοράς, παρά τις καθυστερήσεις, πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του.
∆εν είµαι ειδικός αλλά καλό θα ήταν να λέγονται πολλές γνώµες και ο έχων τα «κατάλληλα» ώτα ακούετο, παίρνοντας και τις τελικές σωστές αποφάσεις.
Επειδή λοιπόν η Αγορά είναι «παλαιό» έργο δεν θα ταίριαζε εκεί τσιµέντο ή πλαστικά χρώµατα. Και τα δύο δεν έχουν θέση σ’ ένα τέτοιο «κλασικό» έργο. Λόγω αισθητικής και λόγο διάρκειας ζωής. Γιατί πήρε το µάτι µου κάπου ψηλά κάποια τσιµεντένια κατασκευή, µικρών διαστάσεων, εκτός το µήκος. Η υγρασία λοιπόν θα φθάσει σύντοµα τα σίδερα και θα τα διογκώσει κ.λπ. κ.λπ. Αυτό ίσως δεν είναι τόσο σπουδαίο. Σπουδαίο είναι να µην χρησιµοποιηθούν πλαστικά χρώµατα, «γενικά χρώµατα» για βάψιµο.
Το επιθυµητό χρώµα -ή χρώµατα- να µπει στον τελευταίο «ψιλό» σουβά ο οποίος να ‘ναι από φυσικά υλικά -όχι κονιάµατα- άµµο και ασβέστη. Αυτά τα υλικά γίνονται µε τη συµβολή του αέρα και της βροχής όλο και στερεότερα. ∆ες π.χ. τον Πύργο στα Βαρσαµάκια, τον Άγιο Παύλο στο νότο, κ.λπ.
Ευχαριστώ
Ιάκωβος Τσουρουνάκης
Υ.Γ.: Ψηνόµενες οι ασβεστόπετρες τους αφαιρείται το οξυγόνο και γίνονται ασβέστης. Ο ασβέστης στον σουβά (µε άµµο) απορροφά οξυγόνο, καθ’οδόν να ξαναγίνει πέτρα.
Με έναν χαιρετισµό στον κ. Κακατσάκη, τον νεώτερο. Με το ψήσιµο δεν µετατρέπονται οι πέτρες σε ασβεστόπετρες, αλλά οι ασβεστόπετρες σε ασβέστη.