Κύριε διευθυντά,
είµαι ο Μπαλαντίνος ο Γιώργος, µεγάλωσα και ζω στα Χανιά, εκτίω τη στρατιωτική µου θητεία ως φαντάρος στο Πεδίο Βολής Κρήτης και είµαι ασκούµενος δικηγόρος στον ∆ικηγορικό Σύλλογο Χανίων, µε λίγα λόγια έχω ζήσει µια ζωή δίπλα στη λαοµίσητη βάση της Σούδας.
Λίγες µέρες πριν γίναµε µάρτυρες, του βοµβαρδισµού ανοιχτά της Μάλτας ανθρωπιστικής αποστολής από ισραηλινά drones µε τις ευλογίες και τη βολική σιωπή ΕΕ και ΝΑΤΟ, γεγονός που έρχεται να προστεθεί στα αναρίθµητα του προηγούµενου καιρού που καταδεικνύουν την ένταση των ιµπεριαλιστικών συγκρούσεων που µαίνονται.
Όσον αφορά τη πόλη µας, δε πέρασε πολύς καιρός από όταν στάθµευσε το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ, διαδεχόµενο τα δύο ισραηλινά πολεµικά πλοία που πριν λίγο καιρό είχαν επίσης σταθµεύσει στην πόλη µας! Είναι αίσχος στο λιµάνι της Σούδας να βρίσκουν «µια ζεστή αγκαλιά» οι µακελάρηδες του πολύπαθου παλαιστινιακού λαού, λίγες ώρες µόνο µετά την επανέναρξη των βοµβαρδισµών στην Λωρίδα της Γάζας, µε τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Ο ρόλος της βάσης της Σούδας άλλωστε φάνηκε και όταν στάθµευσε στο λιµάνι της Σούδας, µετά την σύγκρουση του µε τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα το νατοϊκό αεροπλανοφόρο Χάρι Τρούµαν, για τις απαραίτητες επισκευές µε εκατοντάδες νατοϊκούς φονιάδες που µεταφέρει, να βρίσκονται στην πόλη µας για να «ξαποστάσουν» από το δολοφονικό τους έργο, µε ό,τι αυτό σηµαίνει για την πόλη µας, που νοµίζω κάθε Χανιώτης καταλαβαίνει πολύ καλά τι εννοώ.
Αυτές οι συχνές επισκέψεις διαφόρων δολοφονικών µηχανών του ΝΑΤΟ, µας οδηγούν µε ασφάλεια στο συµπέρασµα, ότι η πόλη µας, τα Χανιά, έχουν µετατραπεί σε στόχο και φυσικά δε µπορεί να γίνει αλλιώς, αφού κάθε φορά που δένει στο λιµάνι της πόλης µας ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο, το στόχαστρο των ανταγωνιστών των ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ είναι στραµµένο πάνω του!
Εµείς, νέοι στρατευµένοι, συνολικά ο ελληνικός λαός δεν έχουµε κανένα συµφέρον από την εµπλοκή της χώρας µας στους ιµπεριαλιστικούς σχεδιασµούς. Η βάση της Σούδας αποτελεί ορµητήριο θανάτου για ξένους λαούς και καθιστά τον τόπο µας µαγνήτη αντιποίνων βάζοντας τον ελληνικό λαό στο µάτι του κυκλώνα. Η αποστολή εκτός συνόρων οπλικών συστηµάτων αλλά και έµψυχου δυναµικού, δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν µε την άµυνα της χώρας µας, αλλά αντίθετα ρίχνουν ακόµα περισσότερο µπαρούτι στους πολεµικούς σχεδιασµούς στην ευρύτερη περιοχή, από τους οποίους οι λαοί µόνο χαµένοι έχουν να βγουν!
Σε µια περίοδο που εντείνεται το παζάρι στη Μεσόγειο, µε πολεµικά µέτωπα ανοιχτά στην Ουκρανία και την Μέση Ανατολή, γινόµαστε όλο και πιο πολλοί, και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική η σηµερινή σύσκεψη στην κατεύθυνση αυτή, που αντιλαµβανόµαστε τους τεράστιους κινδύνους της εµπλοκής της χώρας µας στο µακελειό στην ευρύτερη περιοχή και απαιτούµε να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου στην χώρα µας, να επιστρέψουν πίσω τα ελληνικά πλοία που βρίσκονται εκτός συνόρων, που βροντοφωνάζουν ότι οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!
Η κυβέρνηση της Ν∆, συνεχίζοντας το έργο της από εκεί που το άφησαν οι προηγούµενες των ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καµιά νοµιµοποίηση από τον ελληνικό λαό και τους νέους στρατευµένους να µετατρέπει τη χώρα µας σε στόχο αντιποίνων από τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ούτε σε ορµητήριο δολοφόνων µικρών παιδιών και αµάχων στην Παλαιστίνη! Είναι ανεπιθύµητοι στον τόπο µας όσοι έχουν βάψει τα χέρια τους µε το αίµα αθώων ψυχών.
Σε µια περίοδο που η ΕΕ εξαγγέλλει 800 δισ. ζεστό χρήµα για τη βιοµηχανία του πολέµου η κυβέρνηση της Ν∆ επιλέγει να είναι το πρωτοπαλίκαρο των αµερικανονατοϊκών και να σπαταλάει 8 δισ. τον χρόνο σε πολεµικούς εξοπλισµούς που καµία σχέση δεν έχουν µε την άµυνα της χώρας µας, ενώ δίνει στους Έλληνες φαντάρους 8 ευρώ µηνιάτικο και στους Έλληνες αξιωµατικούς µισθούς που οδηγούν σε µαζικές παραιτήσεις. Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση της Ν∆ θα έπρεπε ήδη να είχε δώσει απαντήσεις στα ερωτήµατα που προκύπτουν για το έγκληµα στα Τέµπη, που προκάλεσε τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα µε αίτηµα να µην συγκαλυφθεί το έγκληµα στα τρένα, να πάψει πια το κέρδος να µπαίνει πάνω από την ανθρώπινη ζωή! Αντί ακόµα, η κυβέρνηση της Ν∆ να επενδύει σε εξοπλισµούς για συµφέροντα αλλότρια, να δώσει λεφτά για την Παιδεία και την Υγεία που συνεχώς υποβαθµίζονται στον βωµό της πολιτικής που µετρά τις λαϊκές ανάγκες ως κόστος, όπως παρουσίασαν και οι συνάδελφοι από τους φοιτητικούς συλλόγους της πόλης, και να πάψει να µας εµπλέκει σε σχεδιασµούς που αφορούν συµφέροντα ξένα και δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν µε τον συµφέρον του ελληνικού λαού και της πατρίδας µας!
Ο χανιώτικος λαός, οι στρατευµένοι, συνολικά ο ελληνικός λαός, πρέπει να συνεχίσουµε τον αγώνα µας για να:
• Μην βρεθεί κανένας Έλληνας αξιωµατικός εκτός συνόρων!
• Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις της χώρας µας!
• Να αποσυρθεί η στήριξη από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ!
• Να απεµπλακεί η χώρα µας από τους ιµπεριαλιστικούς σχεδιασµούς!
Και φυσικά όσο και αν θέλουν να σιωπήσουµε, δώσαµε όρκο ιερό ως νέα γενιά, να µη σταµατήσουµε τον αγώνα για να µην συγκαλυφθεί το έγκληµα στα Τέµπη! Να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες!
Καλούς αγώνες σε όλους µας!
Μπαλαντίνος Γιώργος