Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Συνελήφθησαν αγρότες από τα Χανιά (φωτογραφίες)

 

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν και οι τέσσερις προσαγωγές των Κρητικών αγροτών που έγιναν νωρίτερα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη συγκέντρωση των αγροτών, έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Παράλληλα, στα επεισόδια τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί, εκ των οποίων οι δύο διακομίστηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως είχαν προηγηθεί μικροεπεισόδια ανάμεσα σε αγρότες και ΜΑΤ στην πλατεία Βάθης όταν οι αγρότες έριξαν στους δρόμους τομάτες.
Στόχος των αγροτών όπως ξεκαθάρισαν είναι να προχωρήσουν σε κατάληψη του Υπουργείου.

Αναλυτικότερα, λίγο μετά τις 10.30 ξεκίνησαν εκτεταμένα επεισόδια μπροστά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν αγρότες και ΜΑΤ συγκρούστηκαν. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν άρχισαν να πέφτουν τομάτες και καπνογόνα από τη μεριά των αγροτών στα ΜΑΤ που τους εμπόδιζαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του Υπουργείου.
Ακολούθως τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα η κατάσταση γύρω από το Υπουργείο και την πλατεία Βάθης να είναι αποπνιχτική.

Οι Αρχές προσήγαγαν έναν αγρότη από τα Χανιά και έναν από την Ιεράπετρα.

Όπως ανάφερε στα «Χ.Ν.» το μέλος του Συντονιστικού των Αγροτών Κρήτης, «λίγο πριν τις 10 προκλήθηκε επεισόδιο στην πλατεία Βάθης την ώρα που οι αγρότες πήγαν να πετάξουν τομάτες. Αστυνομικοί με εξάρτηση ΜΑΤ πήγαν να τους παρεμποδίσουν, με τους αγρότες να αντιδρούν και να τους τρέπουν σε φυγή κυνηγώντας τους στους γύρω δρόμους»!

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Την ίδια στιγμή οι αγρότες της «Ενωτικής Ομοσπονδιας» αποχώρησαν από την Συγγρού όπου υπήρξε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αγροτών, οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Κρυονερίδας Γιώργο Μαριδάκη καθώς και έναν συνταξιούχο ενώ  κατέσχεσαν ένα αυτοκίνητο με μανταρίνια που είχαν μαζί τους οι αγρότες.

Αποχωρώντας από την Συγγρού κάποιοι αγρότες, πήγαν στο Αστυνομικό τμήμα Ακρόπολης ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο συναδέλφοι τους ενώ άλλοι πήγαν στο Σύνταγμα για το απογευματικό συλλαλητήριο.

Σε ανακοίνωση τους, οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας, του Κτηνοτροφικού Συλλόγου και Αγροτικών συλλόγων καταγγέλουν: «την χωρίς αιτία σύλληψη του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δήμου Κρυονερίδας Γιώργου Μαριδάκη καθώς και του συνάδελφου Νίκου Μπουρμπάκη από τις αστυνομικές αρχές. Κατασχέθηκε επίσης και το αγροτικό όχημα με τις προμήθειες των διαδηλωτών από τα Χανιά. Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας δεν θα περάσει.

Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι ο συνάδελφοι που κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως καθώς και το αγροτικό αυτοκίνητο με τις προμήθειες μας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν:

ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ: ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΜΥΘΗΜΝΑΣ, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΜΕΝΩΝ, ΠΑΛΑΙΩΝ ΡΟΥΜΑΤΩΝ, ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ, ΚΑΙΝΑΣ, ΜΕΣΚΛΩΝ, ΚΡΥΟΝΕΡΙΔΑΣ, ΓΑΒΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΕΦΑΛΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα