Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Επισκέψιμα τα Θοδωρού

Επισκέψιμη θα είναι η νησίδα των Θοδωρού από το ερχόμενο καλοκαίρι αφού έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες που έγιναν από τον Δήμο Χανίων με την επίβλεψη της Δασικής Υπηρεσίας και της Αρχαιολογίας. Μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Κεμεσίδης στάθηκε στην ποιότητα των εργασιών και στο ότι δεν επιβαρύνουν στο ελάχιστο το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
«Οι εργασίες βρίσκονται στο τέλος τους. Μένουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις που θα ολοκληρωθούν εντός των ημερών. Για ένα τμήμα των εργασιών που θα γίνονταν γύρω από την εκκλησία και η αρχαιολογία είχε δώσει αρχικά την έγκρισή της μετά τον εντοπισμό κάποιων ευρημάτων τελικά μας ζήτησε να μην τις  κάνουμε και έτσι θα γίνει» τόνισε ο κ. Κεμεσίδης. Οι εργασίες που έγιναν έχουν να κάνουν με:
• την τοποθέτηση σκιαδίου και τη διαμόρφωση χώρου υποδοχής επισκεπτών
• τη διαμόρφωση μονοπατιού επισκεπτών και την τοποθέτηση κατάλληλων σημάνσεων
• Τον καθορισμό και την υλοποίηση βασικών μέτρων πυροπροστασίας
• την κατασκευή στοιχειωδών υποδομών στη νησίδα (π.χ. κάδων απορριμμάτων, τουαλετών, κ.ά.).
«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος προς όλους. Δεν έγινε καμιά αλλοίωση στο περιβάλλον. Μπήκαν κάποιες πέτρες για τη διαμόρφωση ενός μονοπατιού, όπου υπήρχε ήδη μπετόν το κάναμε πετρόκτιστο, τοποθετήσαμε παγκάκια. Ολες οι δράσεις ήταν ήπιες σύμφωνα με τη μελέτη» λέει ο κ. Κεμεσίδης.
Στην ερώτηση μας για σχεδιασμούς ώστε το υπάρχον μονοπάτι των 500 μ. να έφτανε τα 5 χλμ. και να έκανε στην ουσία τον γύρο του νησιού ο κ. Κεμεσίδης απάντησε πως «τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει ούτε για τώρα, ούτε για το μέλλον».
Οι δαπάνες του έργου που φτάνουν τα 40.000 ευρώ έγιναν από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων και είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Στόχος των εργασιών ήταν να καταστεί δυνατή η επισκεψιμότητα της νησίδας καθώς εκτίμηση του Δήμου είναι πως κάτι τέτοιο θα συμβάλλει τόσο ως προς την ανάδειξη και την προστασία των Θοδωρού όσο και ως προς την ενίσχυση του τουρισμού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα