Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Επίσκεψη Μητσοτάκη με συμβολική σημασία στον Θέρισο (φωτ.)

«Σε τόπο επανάστασης ήρθα να σάς μιλήσω για να σας δεσμευτώ ότι στα δύσκολα δεν θα κάνω πίσω». Με αυτή τη μαντινάδα απευθύνθηκε στους πολίτες του Θερίσου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο οποίο βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Μίλησε για το συμβολικό βάρος της επίσκεψης στο Θέρισο, ενώ χαρακτήρισε ιστορικό παράδειγμα τον Ελεύθεριο Βενιζέλο. «Μας δώσατε μια ισχυρή εντολή στις 21 Μαΐου, θα την επαναεπιβεβαιώσουμε στις κάλπες στις 25 Ιουνίου» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ενώ μίλησε για τη σεμνότητα που θα πρέπει να πάει η ΝΔ στις δεύτερες κάλπες. Χρησιμοποιώντας μια ακόμη μαντινάδα ανέφερε: “Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις”.

“Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για εμένα σήμερα να βρίσκομαι στο Θέρισο σε αυτό τον ιστορικό τόπο ο οποίος είναι ταυτισμένος με τους αγώνες του μεγαλύτερου πολιτικού της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας του Ελευθερίου Βενιζέλου, οποίος το 1905 έφτασε σε αυτό το χωριό ως ηγέτης μιας επανάστασης η οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην ιστορία της Κρήτης και της Ελλάδας”, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε αυτό το έργο του σπουδαίου Κρητικού πολιτικού και τον τρόπο με τον οποίο γεφύρωσε τα επαναστατικά του ένστικτα με τον πραγματισμό του και κυρίως την ικανότητά του να βλέπει πάντα πιο μακριά, όταν οι άλλοι αναλωνόντουσαν σε μικρές τακτικές μάχες”.

Σημείωσε ακόμα ότι για τον ίδιο, ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι σημείο αναφοράς καθώς “εκτός από εξέχουσα ιστορική φυσιογνωμία υπήρξε συγγενής μου, ενώ ο γερο- Κωστής Μητσοτάκης ήταν ο μέντοράς του στην πολιτική και βεβαίως στο μουσείο είχα τη χαρά να δω μια φωτογραφία του παππού μου Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ηγήθηκε σώματος Κρητών εθελοντών για πολεμήσει στους μακεδονικούς αγώνες”.

Για τις επερχόμενες εκλογές σημείωσε ότι είναι κρίσιμες και έχει μεγάλη σημασία όπως είπε να βγει μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. “Την 21η Μαΐου μας δώσατε μία μεγάλη και ισχυρή εντολή θα πάμε μαζί να την επανεπιβεβαιώσουμε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Για μια ΝΔ ισχυρή και μια κυβέρνηση που θα εγγυάται τη σταθερότητα και προκοπή του τόπου”, πρόσθεσε.

«Χίλια καλωσορίσατε και κάμετε και κόπο, ήρθατε και τιμήσατε τον εδικό μας τόπο», ήταν μια από τις μαντινάδες που ειπώθηκαν προς τον κ. Μητσοτάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα