Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Επίσκεψη Αναστασιάδη στην Ισπανία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισπανό Πρωθυπουργό Pedro Sanchez είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Μάριο Πελεκάνο, η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Ισπανού πρωθυπουργού, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επισκεφθεί την Ισπανία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε και συμφωνήθηκε όπως η επίσκεψη πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου. Αντικείμενο της επίσκεψης θα είναι η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα της ΕΕ, θέματα που αφορούν και ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το Μεταναστευτικό και άλλες κοινές προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δύο χώρες.

O κ. Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Ισπανού πρωθυπουργού στην Τουρκία, να τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Ισπανός Πρωθυπουργός θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να συναντηθούν και στη Διάσκεψη για τη Λιβύη, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Παρίσι.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα