Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Επισήμανση καλώς και κακώς γενομενων;

Κύριε διευθυντά,
“Τα καλά να λέγονται προς μίμηση, τα κακά να επισημαίνονται προς διόρθωση και αποφυγή”.
Το παρόν δημοσίευμα μου δεν διαβλέπει σε προσβολή συμπεριφορών, διαβλέπει σε επισήμανση λαθών προς διόρθωση. Αναγνώριση των καλών επαγγελματιών στον κλάδο της εστίασης και αυστηρή κριτική των κακών επαγγελματιών, στις συμπεριφορές τους, με τους θαμώνες πελάτες τους. Το μάτι ενός συνταξιούχου του ΟΑΕΕ στην ιστορική πλατεία του Αγίου Νικολάου είδε και έζησε γεγονός που τον ευχαρίστησε από κατάστημα εστίασης. Το ίδιο μάτι σε επόμενο χρόνο, στον ίδιο τόπο από άλλο κατάστημα εστίασης, είδε και έζησε γεγονός που τον προβλημάτισε η επαγγελματική του συμπεριφορά. Η επισήμανση των κακώς γενομένων, συνειδησιακά τάραξε τον συνταξιούχο του ιδίου κοινωνικού στρώματος διαφορετικού κλάδου. Κάποιοι παλεύουν να αναβαθμίσουν τον κλάδο τους, τον τόπο τους και κάποιοι άλλοι τον υποβαθμίζουν με τις συμπεριφορές τους.
Με το σημείωμα μου δεν έχω σκοπό να διαφημίσω ή να προσβάλω επώνυμα τα καλώς πραττόμενα και τα κακώς γενόμενα. Σκοπός μου είναι η ανάδειξη του καλού και η διόρθωση του κακού προς ίδιο και συλλογικό συμφέρον. Απευθύνομαι πρώτα στους ίδιους του μαγαζάτορες της πλατείας. Με ιδιαιτερότητα θέλω να το κάνω γνωστό στο σωματείο τους και στο επιμελητήριο τους. Τους προκαλώ να πάνε στην πλατεία του Αγίου Νικολάου και να διασταυρώσουν το αληθές των λόγων.
Οι συνάδελφοι με πνεύμα συναδελφικότητας, οι του σωματείου Διοίκηση με πνεύμα συνδικαλιστικό. Το επιμελητήριο συμβουλευτικά και υπεύθυνα ως οργανισμός. Εγώ σαν άτομο εκδηλώνω τα αισθήματά μου.
Παντελής Χίνος
“Συνταξιούχος ΝΑΙ. Απόστρατος στα κοινωνικά δρώμενα ΟΧΙ”
Το αύριο απαιτεί από το σήμερα ανθεκτικά υλικά χρήσης.

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες