Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Επιμορφωτικό πρόγραμμα για προστασία από τον κορωνοιό στους εργαζομένους της Κρήτης

Ξεκίνησε για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης το επιμορφωτικό πρόγραμμα για την Προφύλαξη από τον SARS-CoV-2 στους εργαζομένους της Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης, το 2020, συνδιοργάνωσε και χρηματοδότησε την υλοποίηση ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού/επιμορφωτικού προγράμματος στην Ελλάδα, με στόχο την εκπαίδευση επιχειρηματιών και εργαζομένων για το μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας της COVID-19, παράλληλα με μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών και συνεργασιών με την Υγειονομική Περιφέρεια και τα νοσοκομεία του νησιού για την γενικότερη ενίσχυση του συστήματος υγείας,

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης με επιστημονικά υπεύθυνη την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας κα Άννα Ψαρουλάκη.

Το πρόγραμμα φέτος επικαιροποιείται με βάση τα νέα δεδομένα για τον SARS-CoV-2 και τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επιπλέον, διευρύνεται η συμμετοχή, παρέχοντας τη δυνατότητα σε ευρύτερες κατηγορίες φορέων, εργαζομένων και πολιτών της Κρήτης, να παρακολουθήσουν επιμέρους ενότητες του επιμορφωτικού προγράμματος.

Η εκπαίδευση διαρκεί 14 ώρες (12 ώρες παρακολούθησης +2 ώρες προσωπικής μελέτης εκπαιδευτικού υλικού που θα αναρτηθεί) και ολοκληρώνεται σε ένα 4 ήμερο (Τρίτη- Παρασκευή).

Θα πραγματοποιηθούν (3) κύκλοι εκπαίδευσης:
1ος κύκλος: Τρίτη 4 Μαΐου ​– Παρασκευή 7 Μαΐου
2ος κύκλος: Τρίτη 11 Μαΐου ​– Παρασκευή 14 Μαΐου
3ος κύκλος: Τρίτη 18 Μαΐου​- Παρασκευή 21 Μαΐου
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι:

· από όλους τους τομείς του τουρισμού
· σε όλα τα μέσα μεταφοράς
· στην εστίαση και το εμπόριο
· στις πύλες εισόδου (αεροδρόμια και λιμάνια)
· σε χώρους τέχνης και πολιτισμού
· στον αθλητισμό
· στις κοινωνικές εκδηλώσεις
· στην εκπαίδευση
· σε φορείς της αυτοδιοίκησης

Οι εργαζόμενοι μπορούν να εγγραφούν:

1. Μέσω των φορέων.
2. Μέσω των εργατικών κέντρων της Κρήτης.
3. Μέσω των δήμων της Περιφέρειας Κρήτης.
4. Μέσω των επιχειρήσεών τους.

Για την παρακολούθηση του προγράμματος απαιτείται μόνο η χρήση κάποιου ενημερωμένου φυλλομετρητή ιστού(Firefox,Chrome). Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι θέλουν να εγγραφούν μέσω του Εργατικού Κέντρου, μπορούν να αποστείλουν τα στοιχεία τους στο email erga1234@otenet.gr και συγκεκριμένα όνομα, επώνυμο, τις ημερομηνίες (κύκλους εκπαίδευσης) που επιθυμούν να επιμορφωθούν, τηλέφωνο και ένα email στο οποίο θα αποσταλεί ο κωδικός μέσω του οποίου θα ενημερωθούν για την ημερομηνία και ώρα του σεμιναρίου.

Με την ολοκλήρωση του κύκλου εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες επαγγελματίες του τουρισμού μπορούν να λάβουν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης/επιμόρφωσης, ενώ οι εργαζόμενοι από άλλους επαγγελματικούς κλάδους θα λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Όσοι εργαζόμενοι έχουν ήδη λάβει πιστοποιητικό από την προηγούμενη χρονιά θα λάβουν φέτος Βεβαίωση Παρακολούθησης.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα