Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Επιμένουν για το “Γερμανικό πουλί” οι Σύλλογοι Αλεξιπτωτιστών

Το “παρών” στις εκδηλώσεις στο Γερμανικό Νεκροταφείο έδωσαν μέλη της “Ομοσπονδιακής Ένωσης Καταδρομένων – Αλεξιπτωτιστών” που κατέθεσαν μάλιστα και στεφάνι (τα προηγούμενα έτη η Γερμανική πρεσβεία δεν συμφωνούσε με την παρουσία τους στην εκδήλωση και πέρσι μάλιστα δεν τους άφησε να καταθέσουν στεφάνι κατά τη διάρκεια της επίσημης εκδήλωσης).
Τα μέλη συναντήθηκαν με το δήμαρχο Πλατανιά και του ζήτησαν να συμβάλλει για τη μεταφορά του “Γερμανικού πουλιού” (του “Κακού πουλιού”) από την παλιά εθνική οδό στο ύψος του Δαράτσου σε οικόπεδο κοντά στο Γερμανικό νεκροταφείο στο Μάλεμε. Ο δήμαρχος μας είπε πως ο ίδιος αρνήθηκε να συμβάλει στην προσπάθειά τους. Ανεξάρτητα αν το μνημείο αυτό μεταφερθεί ή όχι, επ’ ουδενί δεν μπορεί να γίνει χώρος τιμής για τους πεσόντες, χώρος για να λαμβάνουν τελετές με ύποπτο περιεχόμενο.
Αντίθετα αυτό που θα έπρεπε να είχαν κάνει εδώ και καιρό οι τοπικές αρχές είναι τον ίδιο χώρο να τον γεμίσουν με ενημερωτικές πινακίδες με τα “ανδραγαθήματα” των αλεξιπτωτιστών και των ορεινών καταδρομών στην Κρήτη, τις εκτελέσεις, τις δολοφονίες, τις λεηλασίες, το κάψιμο των χωριών και την επιβολή της επονείδιστης τετράχρονης κατοχής!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα