Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Επιμένει ο Σταθάκης ότι δεν υπάρχει θέμα με τα μνημεία

Επιμένει ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σταθάκης ότι δεν υπάρχει θέμα με το πέρασμα μνημείων στο “Υπερταμείο”. Ερωτηθείς σχετικά από τα “Χ.Ν.” στο περιθώριο του 1ου Eπιχειρηματικού Forum στα Χανιά ο Υπουργός υπεραμύνθηκε της αρχικής του θέσης ότι «πολύ θόρυβος για το τίποτα».

Ειδικότερα σημείωσε πως «ο νόμος είναι σαφής, για το τι περνάει στο Υπερταμείο. Αυτά (τα μνημεία ) δεν περνάνε στο Υπερταμείο. Έστειλε τη λίστα ο Υπουργός Πολιτισμού και σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

Παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει κάποια νομοθετική ρύθμιση που θα κατοχυρώνει το θέμα των μνημείων. Αναφορικά με τα μνημεία μετά το 1453 και στην επισήμανση ότι η υπάρχουσα νομοθεσία δεν τα κατοχυρώνει ο κ. Σταθάκης υποστήριξε πως και τα μνημεία αυτά κατοχυρώνονται και πως «είναι σαφέστατος ο νόμος. Κάποιοι νομίζουν οι νόμοι ερμηνεύονται, οι νόμοι είναι εκεί για να ισχύουν».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα που ανέδειξαν και τα “Χανιώτικα νέα”, έχει εγείρει μεγάλες αντιδράσεις από φορείς του πολιτισμού και της πολιτικής (Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων), ερωτήσεις βουλευτών στη Βουλή, ενώ την κατάθεση προσφυγής κατά της απόφασης της κυβέρνησης ψήφισε και το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Δείτε εδώ τη λίστα με τα ακίνητα στα όρια του Δήμου Χανίων που παραχωρούνται στην Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. (Υπερταμείο).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Αξιότιμε κύριε,οι ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να μας τρελάνουν.Προχθές ο κ. Πρωθυπουργός είπε ότι δεν τον φυλάνε κλούβες των ΜΑΤ βγάζοντας τυφλούς τις εκατοντάδες χιλιάδες των συμπολιτών μας που περνάνε πλησίον της Ηρώδου Αττικού. Ο κ.Υπουργός μας λέει ότι δεν ξέρουμε τι διαβάζουμε.Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά . Τι θέλουμε άραγε και τους ρωτάμε ;Αφού στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει εφαρμογή το περίφημο “ρώτα τον μπάρμπα μου τον ψεύτη”…Με εκτίμηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα