Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Eπίλογος της πρώτης κάλπης

Μερίδα της σημερινής ελληνικής κοινωνίας, η οποία αποτελείται από ενεργούς αλλά και από αδρανείς πολίτες, επιθυμεί να στραφεί σ’ εκείνη την εξουσία, που της εξασφαλίζει μια ισορροπία, έστω και φανταστική. Η αντιπολίτευση δεν μπόρεσε ν’ αποκρυπτογραφήσει το πολιτικό κλίμα και να καταλάβει ποιά απ’ τα στελέχη της παραποιούσαν την αλήθεια κι έλεγαν ψέματα, ή επρόκειτο για μέλη του κόμματος με ηλαττωμένη αντίληψη.
Διόλου απίθανο οι κομματάρχες περί την Κουμουδνούρου, τύπου “Γκρούεζα” να είχαν εντοπίσει εγκαίρως την κατάσταση, ενημέρωναν τα κεντρικά γραφεία, αλλά εκεί μέσα είχαν διαφορετικές εκτιμήσεις για την έκβαση των εκλογώνν. Φαίνεται, πως δεν είχαν αυτιά ν’ ακούσουν, ούτε μάτια για να δουν εξόφθαλμα την πραγματικότητα.
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις περιοδείες τους δεν μπόρεσαν, ένεκα “σημαντικών αδυναμιών” ν’ αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους των. Τώρα δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί η ΝΔ στηρίχθηκε απ’ το 41% του εκλογικού σώματος και το κόμμα τους υστέρησε κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες έναντι αυτής. Δεν μίλησαν ξεκάθαρα αλλά λόγω ανυπαρξίας συγκεκριμένης μεθοδολογίας, τα “είπαν θολά” δίχως να χαράξουν πολιτική στρατηγική στη βάση των υπαρκτών δεδομένων.
Οι Συριζαίοι επαναπαύονταν, ίσως, στα σκίτσα με “γκράφιτι” στους τοίχους που δεν απεικόνιζαν άλλο τι παρά μια εικονική πραγματικότητα. Αυτό ήταν καταστροφικό ένεκα απουσίας “αποδοτικής μεθοδολογίας”. Και έρχεται η 21η Μαΐου να σημάνει το βαθμό σπουδαιότητας της νίκης της ΝΔ και το μέγεθος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν βροντερά στελέχη του, ονόματα δεν λέμε, δεν μπήκαν στη βουλή. Αυτούς τους πολιτικούς θα πάψουμε να τους βλέπουμε ή να τους ακούμε στο κοινοβούλιο και στα Social Media. Τη θέση τους την παίρνουν νέα πρόσωπα τα οποία δεν έχουν από πού ν’ αντλήσουν εμπειρία, αφού ηχηρές προσωπικότητες έμειναν “έξω του νυμφώνος”.
Μην ξεχνάμε πόσο ανάγκη έχουν οι νέοι τους παλιούς απ’ το χορό των Σπαρτιατών όπου οι υπερήλικες έλεγαν. “Εμείς είμαστε κάποτε δυνατοί νέοι” Οι άνδρες “εμείς είμαστε τώρα” οι νέοι “αμες δε γ’ εσομεθα πολλώ κάρρονες” (εμείς θα γίνουμε καλύτεροί σας).
Ευλόγως μπορεί να διερωτηθεί κάποιος, τι συνέβη και ήρθαν άνω κάτω τα πράγματα, σε πλήρη αναστάτωση, αν η απροδόκητη άνοδος της ΝΔ οφείλεται στον κ. Μητσοτάκη και αν για την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ φταίνε τα άλλα κόμματα και όχι ο κ. Τσίπρας.
Τα προχθεσινά αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν με βεβαιότητα, ότι η κυριαρχία της ΝΔ δεν μπορεί, να ανατραπεί. Το μόνο που ενδέχεται να προκύψει, είναι οι διαφοροποιήσεις μέσα στο κόμμα, όταν ο κ. Μητσοτάκης επιβάλλει στο επιτελείο του της Πειραιώς καθυσηχαστική προσπάθεια, ώστε να αποτρέψει αλαζονικές υπερβολές, που μπορεί να κοστίσουν στην ανοδική πορεία του κόμματος και επιφέρουν ρωγμές ανεπούλωτες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα