Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της ΕΤΑΝΑΠ από την ΑΝΕΚ

Επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της ΕΤΑΝΑΠ από την ΑΝΕΚ, καθώς με αίτημά της, προκάλεσε την αναβολή της τακτικής γενικής συνέλευσης της Εταιρείας Ανάπτυξης Αποκορώνου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο το πρωί.

H συνέλευση αναβλήθηκε για την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, ενώ όπως έγινε γνωστό η ΑΝΕΚ ως μέτοχος της ΕΤΑΝΑΠ έχει υποβάλλει ένα ακόμα αίτημα για έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την ανάκληση του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου και τον ορισμό νέου.
Η έκτακτη αυτή γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στις 8.30 το πρωί.
Να σημειωθεί ότι στη γενική συνέλευση του Σαββάτου υπήρχε απαρτία. Ωστόσο, το αίτημα της ΑΝΕΚ που κατέχει σχεδόν το 32% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΑΝΑΠ δεν θα μπορούσε να μην γίνει αποδεκτό καθώς ο νόμος είναι διατακτικός σε αυτές τις περιπτώσεις.
Η αναβολή της τακτικής γενικής συνέλευσης προκάλεσε αντιδράσεις από μετόχους που παρίστανται και οι οποίοι σε άτυπες συζητήσεις που ακολούθησαν άφησαν αιχμές για τη στάση και τα κίνητρα της ΑΝΕΚ, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν μπορεί μια εταιρεία που έχει ουσιαστικά διαλύσει να καθορίζει τη μοίρα της ΕΤΑΝΑΠ».
Τη δυσαρέσκεια και τον εκνευρισμό του γι’ αυτή την εξέλιξη δεν έκρυψε και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΤΑΝΑΠ Μανόλης Αποστολάκης, ο οποίος ερωτηθείς για τους λόγους που ζήτησε την αναβολή της συνέλευσης η ΑΝΕΚ παρέπεμψε για απαντήσεις στην ναυτιλιακή εταιρεία.
«Δεν τον ξέρω τον λόγο γιατί και με βάση τον νόμο του αρ. 141 του 4845/18 δεν είναι υποχρεωμένοι να τον εγγράψουν μέσα. Ζήτησαν απλώς αναβολή της τακτικής Γ.Σ. επί όλων των θεμάτων. Την αιτία λοιπόν δεν την γνωρίζω», σημείωσε ενώ διευκρίνισε ότι ούτε ως προς το αίτημα ανάκλησης του σημερινού Δ.Σ. που έχει υποβάλλει η ΑΝΕΚ έχει διατυπωθεί από μέρους της εταιρείας κάποια αιτιολογία.
Σε ερώτηση αν τα αιτήματα αυτά προκαλούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας ο κ. Αποστολάκης σχολίασε: «Η μέρα είναι μικρή. Πρέπει να ασχολούμαστε με την πραγματική εταιρεία κι όχι επουσιώδη πράγματα. Η εταιρεία πάει καλά, μέσα στις δύσκολες συγκυρίες που υπάρχουν σήμερα. Δεν μπορούμε λοιπόν να δημιουργούμε αναταράξεις στο φουλ της σεζόν. Η εταιρεία έχει 22 χρόνια που τη διοικώ και συνεχώς ανεβαίνει. Η εταιρεία, κι εγώ προσωπικά, οι εργαζόμενοι, οι υπάλληλοι, όλοι, θα συνεχίσουν να ασχολούνται μόνο με την εταιρεία και τα καθήκοντά τους».
Συνεχίζοντας ο κ. Αποστολάκης και απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα εξέφρασε τον εκνευρισμό του καθώς, όπως είπε, «δεν την περίμενα αυτή την εξέλιξη». Ξεκαθάρισε δε ό,τι αυτό που συνέβη δεν σχετίζεται με τις εξελίξεις συγχωνεύσεις, εξαγορές κ.λπ. που έχουν να κάνουν με τις τρεις μεγάλες εταιρείες – μετόχους (ΑΝΕΚ, Τράπεζα Χανίων και ΣΥΝΚΑ) της ΕΤΑΝΑΠ. «Όχι (δεν σχετίζονται). Ένα όχι, μεγάλο! Η ΕΤΑΝΑΠ είναι εταιρεία λαϊκής βάσεως και συνεχίζει να είναι, όπως δημιουργήθηκε. Δεν ελέγχεται από κανέναν και κανένα μεμονωμένο άτομο. Ελέγχεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και τουλάχιστον όσο θα μπορώ να λέω για την εταιρεία θα συνεχίσει να είναι έτσι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης.

ΘΕΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Σε ό,τι αφορά την πορεία και την οικονομική κατάσταση της ΕΤΑΝΑΠ ο κ. Αποστολάκης ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι «αν έλλειπε το τελευταίο τετράμηνο του 2021 θα ήταν η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών» και πρόσθεσε ότι διατηρήθηκε η κερδοφορία σε υψηλά επίπεδα. Για το 2022 επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες που αφορούν την έλλειψη πρώτων υλών και τις διαρκείς ανατιμήσεις. Για την αύξηση του λειτουργικού κόστους και συγκεκριμένα του ηλεκτρικού ρεύματος ανέφερε ότι ήταν δραματική καθώς μόνο σε ένα μήνα εγγράφηκε αύξηση 420%. «Το λειτουργικό κόστος είναι ουσιαστικά το ρεύμα κι όχι οι εργαζόμενοι. Το 5-6% των εργαζομένων, τούς το είχα δώσει από πολύ παλιά, κι όχι μόνο 6%», σημείωσε.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΤΑΝΑΠ ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε φάση επενδύσεων, 8,5-9 εκατ. επενδύσεις πέρυσι και φέτος, που αφορούν το νερό και εμφιάλωση σε γυαλί.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

K.K.E. για δήμαρχο Χανίων: «Χάρισε χιλιάδες ευρώ χρέη σε μεγάλη εταιρία μπετόν»

Υποκριτική στάση του δημάρχου Χανίων στα αιτήματα για κοινωνική πολιτική διαπιστώνει το Κ.Κ.Ε. Χανίων με τον  γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του κόμματος Σπύρο...

Αποκαλύπτεται ο ναός της Αρτέμιδος στην ακρόπολη των Φαλασάρνων

» Ξεκίνησε νέα αρχαιολογική ανασκαφή Έπιασε… δουλειά η αρχαιολογική σκαπάνη για την αποκάλυψη του ναού της Αρτέμιδος στην ακρόπολη των Φαλασάρνων! Η επίσημη τελετή...

Το γλέντι κατέληξε σε συμπλοκή τα ξημερώματα!

Μια απροσδόκητη τροπή είχε τα ξημερώματα της Δευτέρας κοινωνική εκδήλωση που πραγματοποιούνταν στη Βαγιονιά του Δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο. Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, κι ενώ...

Τουρίστες πολλοί – έσοδα μετρημένα στον Πλατανιά

Ποσοστά πληρότητας που πλησιάζουν αυτά του 2019 παρουσιάζει τις ημέρες αυτές ο Πλατανιάς με τις ενδείξεις να είναι θετικές ως προς τις αφίξεις μέχρι...

Μηχανική βλάβη στο BLUE HORIZON με 930 επιβάτες

Μηχανική βλάβη εκδηλώθηκε στην δεξιά κύρια μηχανή του E/Γ-O/Γ BLUE HORIZON με 930 επιβάτες και 102 μέλη πληρώματος κατά την εκτέλεση δρομολογίου του από...

Mια διαφορετική ορθοπαιδική κλινική…

Μια διαφορετική ορθοπαιδική κλινική θα δουν από την ερχόμενη εβδομάδα γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς. Η ανακαίνιση της κλινικής ολοκληρώνεται, τα δάπεδα είναι καινούργια, νέες...

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα